Folyamatos fejlesztés és naprakész technológiák – TRUMPF a FERZOL Kft-nél

A Duna-Tisza közén, egy kis faluban, Tápiószőlősön működik hazánk egyik kiemelkedő, máig családi tulajdonban lévő lemezipari cége, a FERZOL Kft. Hogyan jutottak el a kis garázscégtől a több száz főt foglalkoztató vállalatig és miért döntöttek a TRUMPF gépei és technológiái mellett?

A cég alapjait Bíró Ferenc fektette le még 1975-ben, kisiparosként. Az első években szerteágazó tevékenységet folytattak, az autószereléstől a forgácsolt kötőelemek gyártásán át a szerszámkészítésig és lemezsajtolásig több különböző területen próbáltak érvényesülni. Bíró Zoltán, az alapító fiának csatlakozásával és a vezetésével megalakult cég indulásával vette igazán kezdetét a FERZOL Kft. sikertörténete.

A 90-es évek elején a családi vállalkozás fellendülése indokolttá tette egy saját, önálló telephely létrehozását. 1993-ban, Tápiószőlős határában egy 400 m2-es üzemcsarnokot építettek, ami a mai napig a folyamatosan bővülő gyártelep bázisát jelenti. A felvevőpiac növekedésének és az állandó fejlesztéseknek köszönhetően az alkalmazotti létszám meghaladja a 350 főt, a gyárterület pedig átlépte a 20.000 m2-t.

A FERZOL Kft. tevékenysége 5 területre osztható. A fő terület a CNC lemezmegmunkálás, ahol kis és közepes sorozatú alkatrészgyártást folytatnak, melyet kiegészít a lemezsajtolása nagysorozat gyártással, a hegesztés, a felületkezelés elvégzéséhez a festőüzem, illetve a félkész és kész egységek összeszerelése.

FERZOL__TRUMPF_cikkbe

Bíró Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta, hogy – mivel a folyamatos fejlesztések és a naprakész technológiák alkalmazásának elkötelezett hívei -, ezért szinte minden fő területükön a legújabb TRUMPF gépeket és technológiákat alkalmazzák. Számos technológiai újítást náluk telepítettek és alkalmaztak először Magyarországon. De hogyan kezdődött a kapcsolatuk a TRUMPF-fal?

2001-ben szerezték be első TRUMPF gépüket. Az első gép beszerzése után, ahogy megtapasztalták az új technológia nyújtotta előnyöket a minőségben és a gyorsaságban, elhatározták, hogy mindig a legújabb technológiát fogják alkalmazni cégüknél. Az elhatározás és a folyamatos pozitív tapasztalatok eredményeként az eltelt 14 évben 17 új TRUMPF géppel bővítették gépparkjukat. A cégvezető kiemelte, hogy az új technológiák elsőkénti használata mellett a jövő legfontosabb fejlesztési iránya az automatizálás és a robotizálás lesz.

További információ:

A FERZOL Kft. honlapján.
A TRUMPF Hungary Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]