CATIA sikertörténet az AS-MOTA Kft.-nél

Az AS-MOTA Kft. szerszámgyártási, öntvénykészítési, prototípus-gyártási és kis-szériás megmunkálási folyamatainak elengedhetetlen eszköze egy olyan CAD szoftver, amely megfelelő átjárhatóságot biztosít a CAM modulokkal, így a tervezés és gyártás egy egységes, hatékony rendszerben valósulhat meg. Mindezt a CATIA rendszere biztosítja számukra.

A 2009-ben alapított AS-MOTA Kft. az autóipar indirekt beszállítójaként arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb pontossággal, a legmagasabb minőségben állíthassa elő szerszámait, öntvényeit. Éppen ezért komoly hangsúlyt fektettek a megfelelő CAD/CAM rendszer kiválasztására, ami a tervezési és programozási folyamatok megkönnyítésével jelentősen javítja a teljes gyártás produktivitását. A cég tevékenységeiről és a CATIA-ra való átállás előnyeiről Balla Sándor, az AS-MOTA Kft. ügyvezetője beszél videónkban.

A szerszámokat és öntőformákat előállító cég ügyfelei elsősorban a német, osztrák és svájci piacon jelenlévő vállalatok. A számukra gyártott, nagy pontosságú, sokszor bonyolult alkatrészek tervezése és megmunkálása esetében a CATIA sokkal jobb eredményekhez vezetett, mint a korábban alkalmazott CAM szoftver. Elmondásuk szerint a különbség a nagyolási és simítási folyamatok során is észlelhető volt. A CATIA alkalmazásának egy további előnyeként a cég azt tapasztalta, hogy számos esetben, amikor az előzőleg használt CAM szoftverrel csak nagyon nehezen megoldható problémába ütköztek, a CATIA sokkal egyszerűbb megoldásokat biztosított. Pintér Tamás, a cég CNC technológusa hozzátette: „nem kell egy másik eszközhöz nyúlnom ahhoz, hogy mindent egy kézből meg tudjak valósítani.

A cég jövőjével kapcsolatban Balla Sándor elárulta, hogy a következő pár évben nagyobb hangsúlyt fognak fektetni az öntvénykészítésre, és nem pusztán forgácsolási folyamatokat fognak végezni. „Egy komplex szolgáltatást szeretnénk nyújtani az öntészet és a hozzá kötődő technológiák területén.

További információ:

Az AS-MOTA Kft. honlapján

A CATIA szoftverek hazai forgalmazója, a CAD-Terv Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]