Beckhoff újdonságok a Motek 2015 szakkiállításon

A Stuttgartban megrendezett Motek szereléstechnikai szakkiállításon, több mint ezer kiállító rekordszámú, pontosabban közel 38,500 szakmai látogatót vonzott.

A Beckhoff standjára látogatók betekintést nyerhettek az ipar 4.0 koncepció megvalósításához ideális PC-alapú vezérléstechnikai megoldásokba, megismerhették a robotkinematika standard vezérlőplatformba integrálását lehetővé tevő TwinCAT automatizálási szoftvert valamint a többtengelyes AX8000 szervorendszert, az esemény fénypontja pedig az XTS lineáris szállítórendszer volt.

Beckhoff_Motek_2015_cikk_2Frank Saueressig a Beckhoff Balingen-i vezetőjének véleménye szerint a látogatók szembesülhettek az XTS előnyeivel: „Egy hagyományos összeszerelési folyamat során a termékek egy szállítópályán haladnak, miközben megtörténik azonosításuk, elemezésük és esetenként áthelyezésük. Ez számottevő mechanikai komponenst és érzékelőt igényel. Ezzel szemben az XTS használatakor a terméket csak egyszer kell megfogni a folyamat elején, majd ugyanaz a megfogó végigvezeti a teljes folyamaton. Ebből adódóan a vezérlőprogram mindig pontosan ismeri a termék aktuális pozícióját és állapotát. Ez optimális kezelhetőséget és rendkívül rugalmas gyártási folyamatokat eredményez.”

Az XTS lehetővé teszi a kimagaslóan rugalmas gyártási folyamatok kivitelezését:

  • a termék és a méret működés közben cserélhető
  • a módosítások gyakorlatilag egyetlen gombnyomással megvalósíthatóak
  • a termék, forma vagy sarzsméret rugalmasan alakítható

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]