AMADA HG 2204 élhajlító automatizált szerszámcserélővel a Blechexpo kiállításon

A Blechexpo kiállításon Tankred Kandera, az Amada élhajlító gépekért felelős termékmenedzsere állt kameránk elé, hogy bemutassa a legújabb, HG 2204 ATC élhajlítót, ami a gépet kiszolgáló automatikus szerszámcserélővel rendelkezik.

A gépet Európában most először láthatta élőben a szakmai közönség. Az AMADA HG 2204 ATC élhajlítót, ahogy az interjúban elmondta Tankred Kandera, vásárlóik visszajelzései és igényei alapján fejlesztették. Ezek között első helyen szerepelt a megnövelt élhajlítási hossz és a minél gyorsabb, nagyfokúan automatizált szerszámcserélés.

A gép a korábbi Amada élhajlítók és szerszámcserélők technológiájára épül, azonban jelentős újdonságokat is tartalmaz. Többek között megnövelték a szerszámcserélőben a bélyegtartó sínek számát 25-re, illetve szintén megnövelték a matricatartó sínek számát pedig 18-ra. A hajlítási hossz 4 méterre növelése szintén a felhasználóiktól érkezett visszajelzéseknek köszönhető, mivel így több hajlítási állomás is kialakítható, ezzel bonyolultabb, még több hajlítási műveletből álló alkatrészek gyártása is hatékonyan elvégezhető.

2015_11_10 - Blechexpo_AMADA_HG_cikkManapság egyre gyakoribb a lemezalakítás területén a sorozatméretek csökkenése, egy-egy megrendelésben az alkatrészek száma folyamatosan csökken. A raktározási költségek csökkentése viszont emellett a tendencia mellett csak a minél rugalmasabb kis sorozat, majdhogynem egyedi gyártás esetén valósítható meg. Az Amada az automatikus szerszámcserélő rendszer 1-2 perces szerszámcserélési idejével – szemben a manuális átszerszámozás majd fél órás idejével – erre a kihívásra ad választ.

Az élhajlító gyorsjárati sebességét is megnövelték, a zárás sebességét 220 mm/sec-re, a nyitás sebességét pedig 250 mm/sec-re. A gyors és elsőre megfelelő alkatrész biztosítása érdekében a géphez elérhető egy mechanikus hajlítási szög ellenőrző rendszer is, a BIS (Bend Indicator System). Az üzemeltetés megkönnyítésére pedig a gép alaptartozéka egy pedálmozgató rendszer is, amivel automatikusan a hajlítási állomásnak megfelelő helyre mozog a pedál.

További információ

Az EPL-Tech Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]