A KIHEUNG nagy méretű gépeivel bővül az ORIGO CNC KFT. kínálata

A HWACHEON koreai szerszámgépeket forgalmazó ORIGO CNC KFT. megkezdte a szintén koreai gyártású KIHEUNG nagy méretű 3-4-5 tengelyes CNC gépek értékesítését.

Vecseri Gáborral, az ORIGO CNC Kft. tulajdonosával készítettünk interjút a koreai KIHEUNG cégről.

Mikor alakult a KIHEUNG cég és milyen géptípusok gyártásával foglalkoznak ?

Az 1968-ban alapított KIHEUNG a világ legfejlettebb piacvezető szerszámgépgyártó cégeinek egyikévé vált. Alapítása óta a KIHEUNG a közepes és nagy méretű gépek gyártására szakosodott, portfóliójukban ágy típusú CNC marógépek, utazó fejes fúró és maró központok, melyeknél az ágy fix és a marófej utazik, kettős oszlopú portál rendszerű megmunkáló központok, nagy méretű szimultán 5-tengelyes megmunkáló központok, portál rendszerű 5-tengelyes központok, forgóasztalos és billenő- és forgófejes gépek, horizontális forgóasztalos marógépek találhatók. A vállalat eltökélt szándéka, hogy a minőség javítása mellett az ügyfél követelményeinek teljes mértékben megfeleljen. Céljuk, hogy minél több elégedett ügyféllel rendelkezzenek, a kölcsönös együttműködés által a KIHEUNG képes biztosítani a magas minőségű gépi eszközök folyamatos forgalmazását, kielégíteni az ügyfelek igényeit követelményeit a világ minden tájáról.

KIHEUNG_cikk2

Hogyan alakult ki a kapcsolat a céggel és mi alapján döntöttek a képviselet mellet ?

A Hawcheon gépek angliai kizárólagos forgalmazójánál tett látogatáson figyeltünk fel a gépre. Kiderült, hogy ők már 12 éve forgalmazzák és szerviz támogatást is adnak hozzá. Nagyon jók a tapasztalatok, több mint 100 gép eladása során szerzett tapasztalatokról beszélgetünk. Rajtuk keresztül vettük fel a kapcsolatot a gyár tulajdonosával, és extra gyors információt kaptunk minden gépről, műszaki adatok és ár tekintetében is. Azt bátran állítom, hogy az elmúlt 10 évben, amit szerszámgép kereskedelemben eltöltöttem alkalmazottként, két igen nagy márka képviseleténél is, majd a saját cégemet megalapítva, hogy ennyire gyors és szakszerű, mindenre kiterjedő információt ennyi idő alatt egy cégtől sem kaptam még soha. Az összes Európában eladott referencia gép adatai, a vásárlok adatai, a Németországi bemutató teremben lévő gépek típusai, telepítési útmutatók, szerviz oktatás, szállítási határidők(gyors), komplett alkatrész árlista, fix, EUR-ban megadott, egész évben érvényes árak, minden felhasznált és meghatározó főbb alkatrészről teljes műszaki leírás. Tulajdonképpen, amikor náluk, Koreában hajnali 3 óra van, akkor is jön a válasz 1 órán belül. Így egy nagyobb, akár 10 méteres portál gépre is képesek vagyunk 1 napon belül árajánlatot adni. A gépekre 3 év teljes garancia van. Nem tudok jelenleg a magyar piacon más gépgyártót, ami jobb minőségű, nagyon jó műszaki tartalommal rendelkező megoldásokat kínálna ilyen kedvező áron.

KIHEUNG_cikk1

Gépeinek gyártásakor a koreai vállalat kiváló minőségű európai alkatrészeket, olasz, német, francia, svéd és spanyol gyártók termékeit is alkalmazza.

Pár példa a gépekben használt főbb alkatrészekről:

CNC HEIDENHAIN iTNC530 SIEMENS 840D CNC (német), Fanuc 31i (japán)
Forgóasztal OMR (olasz), GSA (Tajvan)
Motor SIEMENS vagy HEIDENHAIN (német)
Kúpkerék hajtómű az univerzális megmunkálófejhez Tandler (német)
Orsó csapágy SKF (svéd)
Orsó hajtómű ZF (német)
Golyósorsó (X,Y,Z tengely) Korta (spanyol)
Görgők és vezetékek a függőleges tengelyen INA (német)
Nitrogén akkumulátor a Z tengely kiegyensúlyozásához Olaer (francia)
Kenőszivattyú Dropsa (olasz)
Hidraulikus egység HAWE (német)
Elektromos alkatrészek Telemecanique/Schneider (német)
Elektromos szekrény Rittal (német)
CTS papír szűrőrendszere Sacemi (olasz)

Milyen elvek alapján teszitek le a voksotokat egy  gépgyártó mellet ?

Én elsősorban CNC programozó és szerszámkészítő vagyok, csak utána kereskedő, tehát főleg szakmai szemmel nézem a gépeket, nem csak kizárólag üzleti megfontolásból. A cégnél nincs olyan ember aki üzleti iskolát végzett, gépészmérnök az ügyvezetőnk, mindenki műszaki, és nem is szeretünk ajánlatot adni, csak ha tudjuk, mit kell, vagy mit szeretnének gyártani a gépen, vagy ha az ügyfelekkel történt beszélgetés során kiderül, hogy az ügyfél tudja és érti, hogy mit akar.

Forrás:ORIGO CNC Kft.

További információ:

az ORIGO CNC Kft. honlapján.

A KIHEUNG honlapján.