2015 legnépszerűbb, legolvasottabb cikkei a CNC.hu-n!

Ismét eltelt egy mozgalmas év, eljött az ideje, hogy mérleget vonjunk a 2015-ös évünkről! Több szempontból is kihívásokkal volt teli az év számunkra, hiszen nem csak a csapatunk bővült, de egyre több helyre jutottunk el, házi kiállításokra, szakmai vásárokra, gép- és szoftverbemutatókra egyaránt. Ezekről igyekeztünk alaposan, ahol csak lehetett, videókkal beszámolni, így sikerült több, mint 120 videót készítenünk, illetve több, mint 500 cikket közzétennünk tavaly az oldalon!

Tavaly, történetünk során először, nyomtatott formában, évkönyvben összefoglalva is megjelentettük az oldalunkon publikált cikkek legjavát. A számunkra is meglepő népszerűség miatt úgy döntöttünk, a 2015-ös év sem maradhat évkönyv nélkül, ezt már most megígérhetjük!

2016_01_06_evkonyv_cikk_01_700

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, összeszedtük a legnépszerűbb és legolvasottabb cikkeinket, amiket a CNC.hu olvasói a legérdekesebbnek tartottak tavaly! Nézzük, mit tartottatok igazán érdekesnek 2015-ben! A tavaly megjelent cikkeink közül a legnagyobb megtekintést egy nagyon ötletes gépbemutató, a Mach-Tech kiállítás alatt a Mazak standján megmunkált “Iron Man Fej” cikke érte el. A második legnépszerűbb cikk szorosan követte megtekintések számában, ez pedig a Becsei Áron órakészítő mesterrel készült bemutató cikk, amiben az egyedi tervezésű órák világába nyerhettünk betekintést.

Az olvasottsági statisztikák alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy Olvasóink kifejezetten rajonganak a trükkös megoldásokért és a megmunkálási bemutatókért. Kiugró nézettséget ért el az OKUMA GENOS L300-MYW esztergán elvégzett megmunkálás videója és a MATRIX önformázó tartó- és befogórendszert bemutató videónk is.

Az eseménybeszámoló, gépbemutató videók közül a DMG MORI DMC 125 FD gépbemutató videó vonzotta legjobban az érdeklődőket, míg lézeres területen az EPL-Tech Kft. MACH-Tech standjának bemutatója ért el kimagasló nézettséget.

2014-ben nagyon népszerűek voltak a technológiai és a mindennapi géphasználathoz segítséget nyújtó cikkeink, ezért ezt a területet 2015-ben is igyekeztünk hangsúlyosan megjeleníteni. A számos gépfelépítéssel, szerszámgép üzemeltetéssel foglalkozó cikk közül is kiemelkedett a golyósorsós hajtásrendszereket bemutató cikksorozatunk (első, második és harmadik rész), illetve a szegnyereg helyes használatát bemutató Haas videó.

2015_05_12-15_Mach-Tech_Mazak_06Természetesen a szoftveres területeket sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. A legtöbben természetesen a CAD szoftverek piaci megoszlása és az 5-tengelyes programozási ötletek, tanácsok témakörére kattintottak, mint amilyen a Hogyan ne marjunk folyamatos 5-tengelyben cikk is. Idén volt egy elég sok szereplőt érintő CAD váltás is, ami elég sokak érdeklődését felkeltette, erről ITT olvashatnak bővebben.

A technológiai cikkek és videók mellett meghatározó hazai ipari szereplőket is bemutattunk oldalunkon, melyek közül nagyon sok olvasónkat érdekelte, hogyan lett sikeres a Csaba Metál Kft., a Fiers Mechanika Kft., a Büttner Kft. vagy éppen az Excel Csepel Kft.

2015-ben továbbra is rengetegen érdeklődtek a CNC technológusi, gépkezelői és CAD-CAM tanfolyamok iránt. A statisztikák alapján a legtöbben megfizethető, gyakorlatorientált képzéseket keresnek, így a képzések bemutatására továbbra is nagy figyelmet fogunk fordítani!

Az biztos, hogy Olvasóink lelkesedése töretlen, így a miénk is! Idén továbbra is a tőlünk megszokott minőségben – vagy még egy kicsit jobban – nyújtjuk a legfontosabb információkat és hasznos tartalmakat a szerszámgépek világából! Ahhoz, hogy ez teljesülhessen, szívesen várjuk Olvasóink visszajelzéseit, hogy milyen tartalmakat látnának szívesen viszont a CNC.hu-n! Írják meg ötleteiket az info@cnc.hu címre!

Megosztás
[
    ]