Úton az Ipar 4.0 felé

TruConnect - A TRUMPF technológiája a hálózattal összekötött megmunkálásra, ami az első lépés az Ipar 4.0. felé vezető úton.

A sorozatok méretének csökkenése és az alkatrészek különböző változatainak egyre növekvő száma egyre fokozza a gyártási folyamatok komplexitását a lemezmegmunkálás területén. Éppen ezért a közvetett folyamatok iránti igény folyamatosan nő. A folyamatok áttekinthetőségének fenntartása, valamint a költségek kontrollált kezelése komoly kihívást lett a modern iparban. A TruConnect elősegíti az egyéni üzleti folyamatok egységes optimalizálását, ennek köszönhetően csökkenthető az eddig alkalmazott számos különböző szoftveres felületek száma. A TruConnect jelentheti a választ a megmunkálási folyamatok során fellépő valamennyi szükségletre. A személyre szabott megoldásokkal a TRUMPF nem csupán az ügyfelei igényeinek szeretne megfelelni, de lépésről lépésre végig is vezeti őket a digitális hálózattal összekötött Smart Factory-hoz és végső soron az Ipar 4.0-hoz vezető úton.

Egyedi optimalizáció minden ügyfélnek

Ami elsőre egy kissé futurisztikus képnek tűnhet, az valójában már megvalósult a TruConnect-nek köszönhetően. Az ügyfelekkel történő konzultáció, mely során a gyakorlati igények is fontos szerepet játszanak, átfogó képet adhatnak az intelligens gyárhoz vezető útról, hogy pontosan milyen előnyökkel jár majd és mik azok a konkrét lépések, amikre az ügyfélnek mindenképpen szüksége van.

TruConnect_Individualization_cikk

A TruConnect olyan kihívásokra ad megoldást, melyek a csökkenő sorozatméretekből és a különböző változatok számának növekedéséből fakadnak.

Az első megbeszélések közvetlenül az ügyfél műhelyében kezdődnek. A TRUMPF szakemberei kielemzik a gyártási folyamatokat, azonosítják a fejlődésre alkalmas területeket. Ezt követően a fennálló helyzet alapján konzultálnak az ügyféllel, hogy az egyes megoldások milyen megközelítése lenne optimális számukra. Innentől a döntés az ügyfél kezében van, ő döntheti el, hogy milyen irányba szeretne tovább haladni, milyen jellegű fejlődést szeretne elérni. Nagyobb átláthatóság, a bevétel növelése, gyorsabb átfutási idők, a változásokra való gyors reagálás, vagy ezen szempontok kombinációja mellett is dönthetnek a felhasználók. Az implementálási javaslatok segítségével az ügyfelek megtudhatják, pontosan milyen lépésekre van szükség céljaik eléréséhez.

Technológia a hálózattal összekötött gyártáshoz

A TRUMPF gépei és termékei ideális alapokat biztosítanak a TruConnect rendszeréhez, de természetesen más gépek is integrálhatók, amennyiben szükséges, az ügyfelek saját megoldásaival is kiegészíthető a rendszer. A rengeteg funkció és szoftveres megoldás kihasználásával az értéknövelő folyamatok kiterjeszthetők, az elvárásoknak megfelelően egy személyre szabott Smart Factory hozható létre. Az implementálási javaslatok többek között tartalmazhatnak olyan szoftvercsomagokat is, melyek a gyártásvezérlést, a raktárlogisztikát, vagy a jelölő és alkatrészkövető rendszerek vezérlését teszik lehetővé. A TRUMPF kínálatában jelenleg is az intelligens, hálózatba köthető eszközök széles választéka található meg, a 2015-ös Blechexpo-n, Stuttgartban azonban tovább bővítették termékportfóliójukat, számos ilyen jellegű eszközt mutattak be.

TruConnect_ProcOpt_cikk

A TruConnect személyre szabott megoldásai az ügyfelek igényeinek kielégítése mellett lépésről lépésre végig vezeti őket a Smart Factory-hoz és végső soron az Ipar 4.0-hoz vezető úton

A web-alapú Performance Cockpit segítségével a termelékenységi adatok gyorsan és könnyen elérhetők, így a gyártási folyamatok átláthatóbbak lesznek és lehetőség nyílik a további potenciális optimalizálási lehetőségek felismerésére. Annak érdekében, hogy ténylegesen csak a kritikus információk kerüljenek ábrázolásra, a Performance Cockpit az egyedi igényeknek megfelelően konfigurálható. Az új Condition Guide funkció, melyet a TruLaser 5000 vezérlésére fejlesztettek, folyamatos visszajelzést ad a gép állapotáról. Egy jelzőlámpa rendszer biztosítja a szükséges információkat a kiemelt fontosságú elemeknél, melyek a gép megmunkálási képességeit befolyásolhatják. Amennyiben szükséges, a Condition Guide rendszer felajánlja az észlelt hibák javításához szükséges lépéseket is. Az eseményekről készített diagramok alapján előrejelezhetők az esetleges meghibásodások, így a karbantartási munkálatok hatékonyan megtervezhetők.

A TruConnect rendszer számos további funkciója köszönhető AXOOM által kínált folyamatoknak. Az AXOOM valójában a TRUMPF által alapított IT szolgáltató, megmunkáló cégek számára. Nyílt rendszerű, beszállító-független platformként az AXOOM a teljes gyártási láncra kiterjedő támogatást nyújt. Az AXOOM által kínált funkciók segítenek a megmunkálási folyamatok egyes lépéseinek leegyszerűsítésében, azok szinkronizálásában, valamint a teljes produktivitás növelésében.

Forrás:TRUMPF

További információ:

A TRUMPF Hungary Kft. hivatalos honlapján. 

Megosztás
[
    ]