SPS 2015 – Beckhoff újdonságok az automatizálás vezető szakkiállításán

A november 24 – 26 között Nürnbergben megrendezett SPS IPC Drives 2015 kiállításon a Beckhoff 1500m2-es standján a vállalat felvonultatta teljeskörű PC- és EtherCAT-alapú innovatív vezérléstechnológiáját kiemelve az ipar 4.0-val kapcsolatos koncepciók alapját képező IT szerepét az automatizálási technológiában.

Beckhoff_Messestand_SPS_2015_054_cikk

Az egykábeles technológia szakértőjeként a Beckhoff több szempontból is taglalta az összeszerelési és anyagköltség-csökkentési alternatívákat: a CP-Link 4 csatlakozási lehetőség vezérlőpanelek számára, valamint a szervomotorok esetében alkalmazott egykábeles technológia (OCT – One Cable Technology) után most piacra dobta a terepi szinten is alkalmazható OCT-t.

Beckhoff_Messestand_SPS_2015_cikk

A kiállításon szintén kiemelt szerepet kapott a Visual Studio-ba integrált TwinCAT HMI. Ennek alapját a platform-független, programozás nélkül megvalósítható felhasználói felület létrehozása ihlette. Ezen felül az ipar 4.0 és IoT projektek számára alkalmas új TwinCAT-modulok is elérhetővé váltak, nem utolsó sorban megemlítve az XTS lineáris szállítórendszer új funkcióit és alkalmazási lehetőségeit.

Új XTS-funkciók és alkalmazási lehetőségek

Az XTS lineáris szállítórendszer sikertörténete tovább folytatódik. Az új funkciók és alkalmazások közé sorolható a hosszú, akár 100 mozgatóval ellátott lineáris szállítórendszerek építésének lehetősége. A sokmagos vezérlés lehetővé tette a komplex követelményekhez való alkalmazkodást, valamint a pályalekövetések és emelőmechanizmusok integrációját. A kiállításon bemutatásra került a 3D-s térben való mozgatás lehetősége is, amelyet mindössze négy vezeték nélküli mozgató tesz lehetővé. Ez költséghatékonyan oldja meg az alkalmazásspecifikus területeken való dinamikus munkavégzést.

Beckhoff_Messestand_SPS_2015_011_cikk

TwinCAT HMI Visual Studio-hoz: egyszerű, nyitott és HTML5-alapú

A TwinCAT HMI a Visual Studio integrációval lehetővé teszi az egyéni felhasználói felületek gyors és egyszerű létrehozását. Az előre elkészített vizualizációs elemeknek köszönhetően a HMI eszköztől és operációs rendszertől függetlenül, programozás nélkül a megszokott fejlesztői környezetben konfigurálható.

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]