Salvagnini P4 – új generációs Lean panelhajlító

Az idei év legrangosabb lemeztechnológiai rendezvényének számító Blechexpo kiállításon működés közben is megtekinthettük a Salvagnini új generációs Lean panelhajlítóinak egyik legnagyobb modelljét, a P4 Lean 2520-at.

A panelhajlítók a lemezhajlítás egy univerzális és szinte teljes mértékben automatizált ágát képviselik, melyet kizárólagosan a Salvagnini fejleszt és gyárt. Ennél a megoldásnál az alapanyag lemezek mozgatását, forgatását, tehát a teljes pozicionálását egy automatikus manipulátor végzi a hajlítási folyamat során, ezzel minimalizálva a két hajlítás között eltelő időt. Amikor a lemez pozícióba került, egy szintén automatikus, a lemez geometriájához alkalmazkodó megfogó szilárdan az asztalhoz rögzíti az alapanyagot, majd két univerzális hajlítószerszám (egy alsó és egy felső) elvégzi az adott oldalon szükséges hajlításokat.

A Salvagnini P4-es sorozatának nagyobb modelljeinél, mint ahogy a kiállításon bemutatott P4 lean esetében is, a hajlítási folyamaton felül az alapanyag betöltése és a kész alkatrészek eltávolítása is automatikus manipulátorok segítségével történik. Miután a rendszer behelyezte a következő lemezt az asztalra, intelligens szenzorok és aktuátorok segítségével elvégzi az alapanyag pozícionálását és központosítását, és már kezdődhet is a hajlítás.

A panelhajlítók legnagyobb előnye, hogy az univerzális hajlítószerszámoknak köszönhetően nincs szükség átállásra, újraszerszámozásra. Ehelyett a gép adaptívan tud alkalmazkodni a hajlítandó lemez geometriájához, jelentősen megnövelve a termelékenységet. A legújabb Lean generációba tartozó panelhajlítók pedig ennél még egy lépéssel tovább mennek. A tavalyi Euroblech-en bemutatott, idén pedig új modellekkel kiszélesített generáció a panelhaljítás új korszakát jelenti. Ezeket a gépeket maximális megbízhatóságra, hatékonyságra és termelékenységre tervezték, miközben tökéletesen integrálhatók az Ipar 4.0 koncepció keretében kidolgozott, intelligens gyártási környezetekbe.

p4_lean

A Lean panelhajlítók olyan kifinomult visszacsatolásokkal rendelkező hajlítási algoritmusokat használnak, melyek garantálják a konzisztens, selejt nélküli termelést, illetve segítségükkel elérhető, hogy már az első legyártott darab is 100%-ban megfeleljen az eredeti 3D-s terveknek. További előny, hogy a gépek tisztán elektromos és pneumatikus direkt hajtásokat használnak, így a rendszer működéséhez kevesebb mint 20 liter olajra van szükség.

A panelhajlítók a rugalmas lemezalkatrész gyártás csúcsát jelentik. Alkalmazásuk főként olyan helyeken javasolt, ahol a gyártandó alkatrészek folyamatosan cserélődnek és/vagy kis darabszámú sorozatok váltják egymást. A gépek kezelése könnyű és felhasználóbarát, mivel a hardveren felül a szoftvert és a vezérlést is a Salvagnini fejleszti és gyártja.

Az érdeklődők számos hazai referencia cégnél meggyőződhetnek a Salvagnini panelhajlítók képességeiről, illetve igény esetén a cég ennsdorfi gyárában saját alkatrészek demó hajlítására is van lehetőség.

[nggallery id=249]

További információ:

Horváth Miklós
Country Manager
telefon: 0630/389-4054
e-mail: miklos.horvath@salvagninigroup.com
web: www.shmconsulting.hu

A Salvagnini honlapja: www.salvagninigroup.com
http://www.youtube.com/salvagninichannel

Megosztás
[
    ]