Robotok Milánóban

Az EMO 2015 kiállítás keretein belül ismerhettük meg az ipari robotok világának legfrissebb újdonságait. A milánói kiállításra ellátogatók találkozhattak többek között a Fanuc és a Comau robotgyártó cégek fejlesztéseivel is.

Racer3 – A Comau Robotics legújabb fejlesztése

A kompakt robotok új belépő kategóriás modellje, a Racer3 egy kisebb terhelhetőségű, gyors mozgású ipari robot. 30 kg-os önsúlyával, 3 kg-os teherbírásával és 600 mm-es maximális kinyúlásával a 6-tengelyes robotok új típusát képviseli. A Racer3-as robot a Comau válasza az automatizálási ipar azon igényére, hogy kisméretű, kompakt és gyors robotokkal növeljék a gyártási folyamatok hatékonyságát.

Kialakítása alkalmassá teszi mind általános szerelési, csomagolási, mind speciális feladatok ellátására. Alkalmazható szerelésre, alapanyag kezelésre, gép kiszolgálásra és pick & place műveletekre. A Comau robotjának tervezésénél alapvetően az alacsony költségvetésű gyártást helyezte előtérbe.

A nehéz munkát a robotok végzik

Bár nem úgy néznek ki, ugyanazt a célt szolgálják: a munkahelyek elfogadhatóbbá tételét. A milánói EMO-n a Fanuc bemutatta az 1,7 t kapacitású M-2000iA robotot. Egy másik termékük, a CR-35iA kollaboratív robot is bemutatásra került az eseményen.

Az M-2000iA sorozat robotjai új, rugalmas termékek, alacsony szintű automatizálással. Az eseményen a robot teljesítményének demonstrálásaképpen egy Fiat 500L-t emelt fel. A robot 4682mm-es tartományban képes mozogni, és 6.2m emelési magasságra képes. Bár a mechanikai rendszer új, ugyanazt a vezérlés használja, mint a többi Fanuc robot, a kompakt R-30iB vezérlőt.

https://www.youtube.com/watch?v=tlgKsTMmywk

A CR-35iA kollaboratív robottal a Fanuc egy teljesen új osztályt mutatott be. Nem sokkal az előkészítését követően a látogatók több alkalmazásban is megtekinthették az újdonságot. Egy Robodrill megmunkáló központ betöltését végezte az iRVision segítségével, egy másik bemutató keretein belül pedig a kézi vezérlés funkcióit, valamint az intelligens biztonsági funkcióit demonstrálták.

Megosztás
[
    ]