Perceptron újdonságok az EMO 2015 kiállításon – koordináta mérőgépek

A méréstechnikai megoldások világának egyik meghatározó alakja, a Perceptron az EMO 2015 kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit. A koordináta mérőgépeik közül megtekinthettük a Coord3 UNIVERSAL termékcsalád bővítéseként megjelenő 7.7-es modellt, valamint a vállalat legújabb 5-tengelyes mérőgép sorozatát, amely kivételes teljesítményt és pontosságot biztosít, komplex geometriák esetén is.

Univerzális lézerszkenneres koordináta mérőgép

Perceptron_EMO2_Coord3A Coord3 UNIVERSAL koordináta mérőgép család bővítéseként a Perceptron bemutatta a 7.7-es modellt, ami 1000 x 700 x 700 mm-es mérési tartományával és ScanR™ lézerszkennerével számos méréstechnikai feladatra optimális.

A UNIVERSAL koordináta mérőgépek merev alapja lehetővé teszi, hogy pontról pontra történő analóg tapintó szkennelést és lézeres szkennelést is végezhessünk. A legújabb Perceptron ScanR™ szenzorok a világ első zöld-fényű lézerszkennerei, melyek a nehezen vizsgálható, fényvisszaverő felületű alkatrészek esetében is kiváló teljesítményt nyújtanak. A teljes mértékben automatizált mérési program magába foglalja CAD modellel való összehasonlítást, valamint a teljes geometria kinyerést a pontfelhő alapján, melyet a TouchDMIS szoftver támogat.

Perceptron_EMO2_ScanR

A termékcsalád tagjai emellett az első olyan koordináta mérőgépek, melyek vezeték nélküli gép és alkatrész hőkompenzációs rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer automatikus és dinamikus kompenzációt tesz lehetővé, amivel elősegítik, hogy a mérőgép jobban alkalmazkodjon a környezet változásaihoz. Az aranyozott 0.1 µm-es mérőlécek szabadon mozognak a pályákon, ennek köszönhetően a mérőgép strukturális változásai nem befolyásolják a mérés pontosságát.

5-tengelyes csúcskategóriás mérőgépek

Perceptron_EMO2_cikk1A vállalat legújabb termékei között szerepel az 5-tengelyes koordináta mérőgépek egy új sorozata, melynek alapját a UNIVERSAL CMM termékcsalád és az integrált Renishaw REVO-2 lézerszkenner adja. A Renishaw standján közösen kiállított 5-tengelyes mérőgép hatalmas előrelépést jelent a produktivitásban, ami például a repülőgép-ipari komplex alkatrész geometriák mérésekor kiemelten fontos.

Az 5-tengelyes technológia a koordináta mérőgép és a mérőfej mozgásának szinkronizálásával hatékonyan minimalizálja a dinamikus hibákat, még ultra magas mérési sebességek esetén is. A REVO-2 cserélhető Video Probe mérőfeje tapintásmentes mérési funkciókkal egészíti ki a gép képességeit, ezzel lehetővé téve a felületi minőség ellenőrzését is.

Perceptron_EMO2_cikk2

Speciális alkalmazásokra, például kis átmérőjű furatok mérésére, az érintésmentes folyamatokkal sokkal jobb eredmények érhetők el, mint a tapintómérők használatával. Az új sorozatban 700 x 1000 x 700 mm-től 1500 x 1200 x 3000 mm-es mérési tartományú gépek érhetők el.

Az új mérőgépek Z-tengelyének szerkezetét kifejezetten az 5-tengelyes mérésekhez fejlesztették ki, 90 x 90 mm-es keresztmetszetükkel maximális merevséget biztosítanak, bármilyen mérési feladat során.

Forrás: Perceptron

További információ

A Perceptron termékeinek hazai forgalmazója, a Lamatec Méréstechnika Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]