OML nullponti rendszer az EMO kiállításon

Az SMW AUTOBLOK csoport egyik legújabb tagja, a moduláris rögzítéstechnikai eszközöket gyártó OML cég portfólióját mutatta be az EMO 2015 kiállításon Hodász Tibor, a HÓD Industrial Solutions Kft. műszaki és kereskedelmi vezetője. 

Termékeik között számos olyan megoldás található, mely modularitásának köszönhetően széles körben, rugalmasan alkalmazható ipari rögzítéstechnikai feladatokra. Az egyik ilyen megoldás, amivel az EMO kiállításra érkező vendégek is találkozhattak, az OML nullponti rendszere.

A nullponti rendszer sajnos egy kissé mostoha gyermeke a munkadarab megfogások területének, viszont azt gondolom, hogy egy nagyon fontos szegmenst képviselnek ezen a területen belül,” mondta Hodász Tibor az OML termékéről. A gyors és pontos munkadarabcseréket biztosító rendszer 5 mikronos pontossággal és 30 kN-os megfogási erővel dolgozik, az idei évtől rozsdamentes kivitelben is szerepelnek a cég kínálatában.

OML_cikk1

A pneumatikus elven működő megfogók mellett 2015-ben a cég bemutatta a mechanikus változatot is, ami rendkívüli stabilitást és könnyű használhatóságot biztosít. A kialakításának köszönhetően széles körben alkalmazható mechanikus rendszer lelke a pneumatikával oldható szabadalmaztatott rugós mechanika.

OML_cikk3 OML_cikk2

 

Az OML nullponti rendszerének egyik felhasználási lehetősége a multifunkciós maró-eszterga központok palettázó rendszere. Ezekkel az eszközökkel gyors és rugalmas megoldás biztosítható a feltétasztalok, készülékek és nagyméretű tokmányok cseréjére. Hodász Tibor elmondta, “Több nagy gépgyártóval folyik az SMW AUTOBLOK-nak közös projektje ezekkel a termékekkel kapcsolatban, azt várjuk, hogy ez a felhasználási módja ezeknek a termékeknek megérkezik Magyarországra is  következő 1-1,5 évben.

További információ

A HÓD Industrial Solutions Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]