Hardinge H51 precíziós eszterga a 2015-ös EMO kiállításon

A Hardinge Group portfóliója a megbízható esztergálási, marási, köszörülési és munkadarab rögzítési megoldásaival az ipari alkalmazások széles skáláját fedi le. A Milánóban megrendezett EMO 2015 szakkiállításon egy részét mutatták be a közönségnek.

A H51-es precíziós esztergát Markus Günschmann, a Hardinbe GMBH technikai igazgatója mutatta be stábunknak. A gépet kifejezetten a rendívül nagy pontosságot igénylő szuperprecíziós és precíziós esztergálási műveletekhez fejlesztették. A gép FANUC, SIEMENS vagy Mitsubishi vezérlővel kapható, emellett az elérhető funkciók között szerepel a főorsó, alorsó és a szegnyereg is, továbbá Y-tengellyel is felszerelhető.

A precíz megmunkáláshoz elengedhetetlen a nagy pontosság, ezért a gép tervezésekor és gyártásakor mindvégig erre törekedtek. Ennek eredménye, hogy a H51-gyel olyan autóipari, egészségügyi, gyógyászati eszközök és alkatrészek, melyek gyártása során az 5 mikronon belüli ismétlési pontosság alapkövetelmény.

Hardinge_cikkbeTovább fokozza a gép pontosságát és a megmunkálás megbízhatóságát, hogy pofás tokmányok helyett egy patronos orsót alkalmaznak a gépen, így akár fél mikronon belüli ütéspontosság is elérhető. Annak érdekében, hogy a gép sokszínüségét növeljék, egy 12 állomásos, BMT-55 szerszámbefogóval felszerelt revolverrel rendelkezik, melynek minden szerszámhelyére hajtott szerszámok csatlakoztathatók.

Természetesen a pontosság mellett a teljesítmény sem utolsó szempont, a főorsó 5000 1/perces fordulatszámra és 17 kW teljesítményre képes, az alorsó teljesítménye pedig 11 kW. Az alorsó alkalmazását tekintve is több lehetőségünk van, használhatjuk az alkatrész megtámasztására, akár egy szegnyereg esetében, de második, befejező orsóként is használható, például a hátsó homlokfelületek megmunkálására. “Alapvetően a pontosság a cél, akárhol is legyen rá szükség,” mondta Markus Günschmann.

További információ

Tecno.Team honlapján.

A Hardinge Group honlapján.

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu