FANUC különlegességek az EMO-n

Az idei, Milánóban megrendezett eseményen Mezei Tamás, a FANUC HUNGARY KFT. ügyvezetője a standjukon kiállított CNC vezérlőket, ipari robotokat és szerszámgépeket mutatta be stábunknak.

Az idei újdonságok között szerepeltek az érintőképernyős kijelzővel ellátott 31i-B és 32i-B vezérlők, melyeket a vállalat nagy teljesítményű, komplex megmunkálások precíz irányításához tervezett. A vezérlők alkalmasak a többtengelyes, számos különböző alkatrészprogramot és nagy sebességű mozgásokat tartalmazó műveletek nagy pontosságú elvégzésére is.

2015_10_04-11_EMO_FANUC_07

A robotika terén véghezvitt fejlesztések eredményeképpen idén több különböző méretű és típusú robotot is megtekinthettek a látogatók. A kiállításra az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kollaboratív robotok több típusával érkeztek, melyek különböző alkalmazásokban voltak láthatóak. A kollaboratív robotok legnagyobb előnye, hogy közvetlenül az emberek munkáját segítve, emberi környezetben alkalmazhatók, így akár kézi irányítással, és automata módban is biztonságosan felhasználhatók az emberekkel való együttműködésre. A FANUC standjánál látható CR-35iA típusú kollaboratív robot képességeivel munka közben is megismerkedhettek az érdeklődők.

2015_10_04-11_EMO_FANUC_08

Az ipari robotok területéről érkező másik különlegesség, az akár 1700 kg mozgatására is képes M-2000iA/1700L típus. A hatalmas méretű, 4600 mm-es karkinyúlású robot elsősorban az autóiparban lesz alkalmazható.

2015_10_04-11_EMO_FANUC_06

Szerszámgépeik közül kiemelkedik a ROBODRILL, melyet elsőkén Milánóban mutattak be, a robotizált kiszolgálás szempontjából rendkívül fontos szervo működtetésű ajtóval. A ROBIDRILL mellett egy másik új fejlesztésű szerszámgépet, a ROBONANO-t is Milánóban mutatták be, ami 5-tengelyes, 0,1 nm-es pontosságú megmunkálásra képes. Ez a rendkívüli pontosság lehetővé teszi, hogy az optikai berendezések, lencsék gyártása során alkalmazott, pontosság szempontjából kritikus alkatrészek elkészítésére, vagy az óraiparban elvárt precizitás biztosítására és a miniatűr alkatrészek magas elvárásainak kielégítésére is képes legyen.

További információ

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]