DMG MORI ecoTurn 450 univerzális CNC eszterga

Egy modern CNC esztergának termelékenynek, rugalmasnak és könnyen kezelhetőnek kell lennie. A DMG MORI ecoTurn sorozata bebizonyította, hogy ezeket a képességeket egyetlen szerszámgépben is lehet ötvözni. A szériát az idei EMO Milano kiállításon a világpremierként debütáló ecoTurn 450 szerszámgéppel tették teljessé, amely így már az ecoTurn 310, 450, 510 és 650 modelleket tartalmazza.

Az ecoTurn 450 a DMG MORI új dizájnjával érkezik, és fejlesztésénél nagy figyelmet fordítottak a gép stabilitására és az optimális ergonómiára. A kompakt szerszámgép alapterülete mindössze 5,8 m2, ugyanakkor a tágas munkatérben akár 400 mm átmérőjű, és 568 mm hosszú alapanyagok is forgácsolhatók. A szíjhajtással rendelkező, 370 Nm-es főorsó maximum 4.000 ford/perc-es fordulatszámra képes, rúdáteresztése pedig 80 mm.

ecoturn-4501Az esztergát VDI40 szervó revolverrel szerelik, amely összesen 12 szerszám befogadására alkalmas. Az ecoTurn sorozat egyik legnagyobb újításaként az esztergához opcionálisan már Y-tengely is igényelhető, amely számtalan új lehetőséget nyit meg az összetettebb alkatrészek esztergálása során.

A gép két fajta vezérléssel is elérhető, ezek a Siemens Operate 4.5 és a Mitsubishi MAPPS IV, melyeket mindkét esetben a DMG MORI 15″-os SLIMline panelje egészít ki. Belépő modellként az ecoTurn sorozat gépei számos alkalmazási területen tökéletes választást jelentenek, kezdve a kisebb műhelyektől, ahol egy nagy termelékenységű esztergára van szükség, egészen a nagyobb üzemekig, ahol a nagy hosszokon történő esztergálásra keresnek hatékony megoldást.

[nggallery id=251]

További információ:

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]