Az idei EMO-n mutatta be elektromos megfogó rendszerét az SMW Autoblok

Az SMW Autoblok több évtizedes tapasztalata, melyet a forgó és megmunkálóközpontokon történő munkadarab megfogó eszközök fejlesztése terén szereztek, tükröződik a korszerű megoldásaik hatékonyságában és minőségében.

Az SMW Autoblok újdonságait Hodász Tibor, a HÓD INDUSTRIAL SOLUTONS Kft. műszaki és kereskedelmi vezetője mutatta be.

[yhttps://www.youtube.com/watch?v=JhxLGtylNLs

A stand egyik legfontosabb újdonsága az elektromos megfogó rendszer volt. A kiállításon egy belső elektromos motorral felszerelt tokmány volt, ami minden eddigi hidraulikus rendszernél jobban kontrollálható.

SMW_EMO_cikkbeA számítógépes vezérlésnek köszönhetően a megfogás ereje pontosan beállítható a vezérlőn. Bár a kiállításon látható termék csupán prototípus, a jövőben piacra kerülő megoldás mindképpen kiemelt fontosságú újításnak számít majd a munkadarab megfogás területén.

Az SMW Autoblok által kiállított újdonságai közül szintén említésre méltó a SMW-Autoblok Chuck Switching System gyors tokmánycserélő rendszer, mely forgó bajonettzáras rögzítéssel kapcsolódik a főorsóhoz. A rendszer rendkívül nagy rugalmasságot biztosít, hiszen a főorsóra, valamint a tokmányra szerelt adapterek segítségével szinte bármilyen eszköz alkalmazható. Éppen ebből a konstrukcióból fakad a rendszer másik nagy előnye, a gazdaságosság is. Mivel csupán az adapterek beszerzésére és felszerelésére van szükség, a főorsón számos különböző tokmány alkalmazható, gyors és egyszerű tokmánycserékkel.

További információ

A HÓD INDUSTRIAL SOLUTIONS Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]