Az EtherCAT Box I/O előnyei PROFINET-környezetben

Nyílt vezérléstechnika: PROFINET I/O-k széles választéka

A PC alapú vezérléstechnika nyitottságából fakadó technológiai előnyökből más kommunikációs hálózatok számára is előnyt lehet kovácsolni. Az új EP9300 EtherCAT Box megjelenésével a PROFINET-RT hálózatok számára új gateway (átjáró) áll rendelkezésre. Ezzel az EtherCAT Box nagy teljesítményű I/O- rendszerét integrált IP 67-es megoldás formájában a PROFINET környezetben is alkalmazni lehet.

Az EP9300-0022 EtherCAT Box a PROFINET-RT hálózatokat köti össze a terepen kihelyezhető EtherCAT-I/O modulokkal, IP67-es védettséggel. Ez egy alárendelt, rendkívül nagy teljesítményű és ultragyors I/O megoldással bővíti ki a fölérendelt hálózatot a kapcsolószekrény teljes elhagyásával. Ilyenkor a telegramok oda-vissza továbbítódnak a PROFINET-RT-hálózat és az EtherCAT között, ezért az EtherCAT Box-modulok zökkenőmentesen beilleszthetők a fölérendelt hálózatba.

Az EP9300 EtherCAT Box segítségével a PROFINET-felhasználók az EtherCAT I/O-rendszer olyan előnyeit is élvezni tudják, mint a rugalmas topológia, a sokféle jel feldolgozása, valamint a rövid I/O frissítési idők.

Az EP9300 EtherCAT Box segítségével a PROFINET-felhasználók az EtherCAT I/O-rendszer olyan előnyeit is élvezni tudják, mint a rugalmas topológia, a sokféle jel feldolgozása, valamint a rövid I/O frissítési idők.

Az ütés- és rezgésálló EP9300 EtherCAT Box d-kódolású, M12-es aljzattal csatlakoztatható. Az I/O-rendszert egy EP9300-modul képezi, amelyhez a feldolgozott mérési adatok mennyiségének függvényében számos alapkivitelű digitális és analóg EtherCAT Box-modul csatlakoztatható.

IP67-es I/O-k bármely alkalmazáshoz

Az EtherCAT Box három – EP, EQ és ER jelű – sorozatával a terepre kihelyezhető IP 67-es I/O-k rendkívül széles választéka áll rendelkezésre. Ez az alapkivitelű digitális I/O-któl a komplex, beépített funkciókat igénylő feladatok – mint például a léptetőmotorok, vagy az összetett méréstechnikai alkalmazások – ellátására alkalmas eszközökig terjed.

A modulok többféle változatban készülő házban rendelhetők annak érdekében, hogy megfelelhessenek az ipar által támasztott legkülönfélébb követelményeknek. A műanyagházas EP-sorozat moduljai főleg az általános gépgyártás, az összeszerelési alkalmazások, valamint a félvezető- és logisztikai környezetben előforduló nedves, piszkos vagy poros környezetben található alkalmazások számára jelentenek ideális megoldást. Az EQ-sorozat moduljai IP69K védettségű nemesacél házba építik az élelmiszeripari, vegyipari és gyógyszeripari alkalmazások számára. Az ER-sorozat moduljai teljesen zárt cinkprésöntvény házban kapnak helyet, aminek köszönhetően igen strapabíróak, ideális megoldást kínálva az olyan rendkívül nehéz ipari és gyártási környezetekben, mint például a présberendezések, fémöntödék és az autóipar vagy a fröccsenő hegesztési anyagoknak ellenálló robotalkalmazások.

További információ:

A Beckhoff hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]