A Pramet bővíti vállmaró szerszámainak választékát

A nagy sikerű vállmaró sorozat kibővítése során különböző geometriák és lapkák kerülnek a vállalat kínálatába.

63T04R-S90AD16E68-C_product page_cikkA termékskála bővítésének részeként helikális forgácsoló szerszámokat mutatnak be nagyoló eljárásokhoz. Az akár 108 mm-es fogásmélységgel ezek a szerszámok alkalmazhatók a sokoldalú ADMX 16 lapkákkal is, melyek a közepesen nehéz megmunkálásokhoz ideálisak. Alkalmazhatók a legtöbb ipari alapanyag, öntöttvas, rozsdamentes acél és alumínium ötvözetek esetében is.

A forgácsoló fogak közti járatok, a belső hűtőcsatornákkal kombinálva hatékony forgácseltávolítást tesz lehetővé. A lapkák axiális rögzítése a fogak végén növeli a stabilitást a marási folyamatok során. Ez csökkenti a rezgéseket és növeli a szerszám élettartamát.

„A spirális szerszámok új sorozata kimagasló teljesítményt és megbízhatóságot garantál számos különböző alkalmazáshoz, például vállmaráshoz, horonymaráshoz vagy profilmaráshoz,” mondta Karel Tiefenbach, a Dormer Pramet váltólapkás szerszámainak termékmenedzsere.

ADMX16 helical_in action_cikk„Az ADMX 16 az egyik legnépszerűbb lapkasorozatunk. Az új marószerszámokkal tovább növeljük az amúgy is sokoldalú szerszámok alkalmazási lehetőségeinek listáját. Ügyfeleink mostantól ugyanazt a lapkát alkalmazhatják különböző marószerszámokhoz és feladatokhoz, hatékony és megbízható megmunkálást biztosítva.”

A vállmaró sorozat bemutatása után két pozitív geometriával – MF és MM – egészül ki a vállalat kínálata. Ezeket az újdonságokat rozsdamentes acél, szuper-ötvözetek, alacsony széntartalmú acélok és színesfémek megmunkálásához ajánlják. Az MF pozitív geometriája ideálissá teszi könnyű megmunkálásokhoz és finiseléshez, míg az MM stabilizált vágóélével finiselésre és előnagyolásra alkalmas.

Az új vállmarókkal használva az ADMX11 és ADMX16, valamint az LNGX12 sorozatok, a pozitív homlokszögnek köszönhetően alacsonyabb ellenállást, kisebb forgácsoló erőt és energiafogyasztást tesznek lehetővé.

63J3R140H50-SAD16E68-C_Product page_cikkA Pramet emellett a gazdaságos vállmaráshoz készített lapkáinak választékát is bővíti, új sugarak és geometriák válnak elérhetővé az LNGU/LNMU16 termékcsalád részeként. A vásárlók számára mostantól 4 új sugár opció is elérhetővé válik, 0.8 és 4.0 mm között. Az új geometriák között szerepel az F,M és R geometria is, melyek rozsdamentes acél, acél és öntöttvas megmunkálására alkalmasak. Emellett egy nagyobb pozitív szöggel rendelkező geometria, az FA is bemutatásra került, melyet rézhez és alumíniumhoz terveztek.

Forrás:Dormer Pramet

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]