A Kitamura újdonságai Milánóból

A japán szerszámgépgyártó cég, a Kitamura 3 gépet, a MYCENTER 2XD-t, a Mytrunnion-4G-t, és a Bridgecenter-6G-t, valamint legújabb Arumatik vezérlőit állította ki standjánál az EMO Milano 2015 kiállításon.

EMO_Kitamura_cikkbe_1Az 1933-ban alapított szerszámgépgyártó magyarországi képviseletét immár 8 éve a TST MACHINE Kft. látja el. Standjukat a TST MACHINE Kft. ügyvezetője, Tari Attila mutatta be stábunknak.

Volt is mit megnéznünk, hiszen a Kitamura által gyártott megmunkáló központok egyik alapvető tulajdonsága, hogy üzemi körülmények között is kiváló, 2 mikronos megmunkálási pontosságot képesek biztosítani.

MYCENTER 2XD

A korábbi MYCENTER 2iF SP széria felújított változata, mely valójában egy palettacserélővel ellátott kompakt függőleges CNC megmunkáló központ. Egyetlen felfogásban képes elvégezni a nagyoló és simító megmunkálást.

EMO_Kitamura_cikkbe_3Mytrunnioin-4G

A Kitamura egyik idei újdonsága, a forgó és billenő asztalos, 5-tengelyes megmunkáló központ, melyet 550 mm-es átmérőjű 400 mm magasságú alkatrészek 3D-s megmunkálására fejlesztettek ki

Bridgecenter-6G

A portál rendszerű megmunkáló központ család legkisebb tagja 900 x 1800 mm-es munkaterületével nagyobb súlyú munkadarabok esetében is garantálja a kimagasló pontosságot.

[youtube]l7Rb9ZNDApE[/youtube]

A Kitamura által bemutatott mindhárom gépre igaz, hogy edzett köszörült csúszó vezetékrendszerrel készültek, így rendkívül nagy a teherbírásuk és kitűnő a rezgéscsillapításuk.

EMO_Kitamura_cikkbe_2Ezek a világszabadalommal is levédett vezetékrendszerek 60 m-es gyorsmeneti sebesség mellet is garantálják az extrém megmunkálási pontosságot, ami teljes mozgástartományban 2 mikronos pozícionálási és 1 mikronos visszaállási pontosságot takar.

A Kitamura egy másik kiemelt terméke az ARUMATIK MI és az ARUMATIK JR CNC vezérlőcsalád. Ezek az innovatív vezérlők jelentős számítástechnikai segítséget nyújtanak a felhasználónak. Alkalmazásukkal számos olyan funkció érhető el, melyek a mindennapi feladatok gyors, biztonságos elvégzését célozzák. Az egyik ilyen funkció az ütközés-teszt üzemmód, mely segítségével már a megmunkálás előtt ellenőrizhető, hogy a szerszám ütközés nélkül, biztonságosan el tudja-e végezni a rábízott műveleteket.

EMO_Kitamura_cikkbe_4A másik kiemelt fontosságú szolgáltatás a 3D-s szkennelt képek, vagy 3D-s fotók felhasználásával történő CNC program generálásának lehetősége.

Nagy segítséget nyújt a gépek karbantartásában a vezérlésbe épített – képekkel és videókkal kibővített – szervízfelület, mely meghibásodás esetén lokalizálja a hiba forrását, és megjeleníti a média file-okkal kiegészített gépkönyv lapokat.

További információ

A Kitamura hivatalos honlapján.

A Kitamura magyarországi képviselője, a TST Machine Kft. honlapján.