A Hwacheon termékpalettájának legújabb tagjai az idei EMO Milano-n

A koreai Hwacheon egy családi kézben lévő, nagy múltú szerszámgépgyártó vállalat, fejlesztési folyamataik középpontjában a hagyományaik megőrzése mellett a magas minőség és a fejlett technológiák állnak.

2015_10_04-11_EMO_Hwacheon_05_cikkTermékpalettájukon jelenleg 220 gép található, a kis méretű 2-tengelyes esztergáktól kezdve egészen az 5-tengelyes megmunkáló központokig. Az ORIGO CNC Kft. egy éve látja el a cég képviseletét Magyarországon, az értékesítés mellett a szervizelési és terméktámogatási folyamatokat is ők látják el. Bár különböző nagy cégeknél már 200 Hwacheon gép van használatban, a márka népszerűsítési folyamata Vecseri Gábor, az ORIGO CNC Kft. értékesítési vezetője szerint még csak most kezdődik.

A cég portfóliójáról és az EMO 2015 kiállításon bemutatott gépekről Christoph Smets a Hwacheon Machinery Europe GmbH ügyvezető igazgatója, valamint Klaus Ludwig, a Hwacheon Machine Tool Co. Ltd. alelnöke beszélt kameráink előtt. A kiállításra többek között egy többtengelyes eszterga központtal, a Hi-TECH 350 AL YMC-vel érkeztek, ami rugalmas megoldást nyújt a tengelyek és fogaskerekek megmunkálására. A gép Y-tengellyel és egy 12 állomásos revolverrel van felszerelve marási és fúrási folyamatokhoz.

Hwacheon HI TECH 350

Hwacheon HI TECH 350

Az esztergálási termékpaletta egy másik újdonsága, a VT 1150+MG vertikális eszterga. A gépet teljesen újratervezték, hogy a nehezebb megmunkálások során nagyobb merevséget és stabilitást biztosítson. Az új verzió az előző modellhez képest sokkal kompaktabb kialakítással készült, így megoldást nyújt a modern ipar helykihasználási problémáira.

VT_1150_kapott

Hwacheon VT 1150

A Hwacheon stand egyik kiemelt fontosságú gépe, a H6-os horizontális megmunkáló központ, ami 630 x 630 mm-es palettával rendelkezik, speciális folyamatokra tervezték. Minden tengelyen két meghajtással rendelkezik és 48 m/min a gyorsjárati sebessége.

hwacheon_h6_emo

Hwacheon H6

Az EMF Kft -nél (Kisvárda) HWACHEON SIRIUS UM portál felépítésű HSC szerszámgép által gyártott alkatrész (főorsó fordulata: 32 000 rpm)

2015_10_04-11_EMO_Hwacheon_06_cikk

További információ

A Hwacheon magyarországi forgalmazójának, az ORIGO CNC Kft-nek honlapja.