4 márka, egy cél – a CHIRON GROUP termékei az EMO-n

A 4 különböző márka együttesen teljes ipari megoldásokat kínál egy kézből. “A CHIRON GROUP célja, hogy sikeressé tegye ügyfeleit,” mondta Stefan Dümmel.

EMO_chiron_cikkbe2A CHIRON GROUP-on belül a STAMA képviseli a nehéz ipari megoldásokat, gépeik nehéz megmunkálási folyamatok elvégzésére, alkatrészek teljes megmunkálására lettek tervezve. A SCHERER FEINBAU 2012 óta képezi részét a CHIRON GROUP-nak, kínálatukban vertikális esztergák és vertikális tengelymegmunkáló központok találhatók. A CMS csapata a használt CHIRON és STAMA megmunkáló központokkal foglalkozik. Az értékesítésen kívül a használt gépek felújítása, modernizálása is tevékenységi körük részét képezi. A vállalatcsoport alapját adó CHIRON márkanév alá függőleges megmunkáló központok, kulcsrakész komplett megoldások tartoznak. Gépeik alkalmasak autó- és repülőgép-ipari alkatrészek, orvosi műszerek, valamint finommechanikai elemek gyártására.

Standjukon számos különböző megoldással, többek között az FZ08MT precíziós megmunkálógéppel is találkozhattunk, ami pontosságának köszönhetően kis méretű, például fogászati eszközök gyártására is alkalmazható. A kiállításra egy premierrel is készültek, itt mutatkozott be először a két megmunkáló gépből és egy robotcellából álló, kompakt rendszerük, melyet hengerfejek befecskendező szelepeinek megmunkálására terveztek. Ebben a konfigurációban egy SCHERER FEINBAU VDZ100DS dupla orsós vertikális eszterga kezdi meg a nyers munkadarabok megmunkálását, ezt követően pedig a CHIRON DZ12W megmunkáló központban befejeződik a folyamat. A gyártócella rendkívül nagy produktivitást tesz lehetővé, évente akár 250.000 szelep legyártására is alkalmas. A rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága, és egyben legnagyobb előnye, a kis helyigény. A két megmunkáló gép és robotcella összekapcsolásából adódó kompaktságot talán csak a rendszer hatékonysága tudja felülmúlni.

További információ

A CHIRON csoport szerszámgépeinek hazai forgalmazója a ROLATAST.

Megosztás
[
    ]