4 márka, egy cél – a CHIRON GROUP termékei az EMO-n

A CHIRON GROUP 4 márka megoldásait vonultatta fel az idei EMO kiállításon Milánóban. A  STAMA, CMS, SCHERER FEINBAU és CHIRON gépekről és a CHIRON GROUP standjáról Stefan Dümmel, a CIRON GmbH értékesítési menedzsere beszél videónkban.

A 4 különböző márka együttesen teljes ipari megoldásokat kínál egy kézből. “A CHIRON GROUP célja, hogy sikeressé tegye ügyfeleit,” mondta Stefan Dümmel.

EMO_chiron_cikkbe2A CHIRON GROUP-on belül a STAMA képviseli a nehéz ipari megoldásokat, gépeik nehéz megmunkálási folyamatok elvégzésére, alkatrészek teljes megmunkálására lettek tervezve. A SCHERER FEINBAU 2012 óta képezi részét a CHIRON GROUP-nak, kínálatukban vertikális esztergák és vertikális tengelymegmunkáló központok találhatók. A CMS csapata a használt CHIRON és STAMA megmunkáló központokkal foglalkozik. Az értékesítésen kívül a használt gépek felújítása, modernizálása is tevékenységi körük részét képezi. A vállalatcsoport alapját adó CHIRON márkanév alá függőleges megmunkáló központok, kulcsrakész komplett megoldások tartoznak. Gépeik alkalmasak autó- és repülőgép-ipari alkatrészek, orvosi műszerek, valamint finommechanikai elemek gyártására.

[youtube]hJrlprgInWU[/youtube]

Standjukon számos különböző megoldással, többek között az FZ08MT precíziós megmunkálógéppel is találkozhattunk, ami pontosságának köszönhetően kis méretű, például fogászati eszközök gyártására is alkalmazható. A kiállításra egy premierrel is készültek, itt mutatkozott be először a két megmunkáló gépből és egy robotcellából álló, kompakt rendszerük, melyet hengerfejek befecskendező szelepeinek megmunkálására terveztek. Ebben a konfigurációban egy SCHERER FEINBAU VDZ100DS dupla orsós vertikális eszterga kezdi meg a nyers munkadarabok megmunkálását, ezt követően pedig a CHIRON DZ12W megmunkáló központban befejeződik a folyamat. A gyártócella rendkívül nagy produktivitást tesz lehetővé, évente akár 250.000 szelep legyártására is alkalmas. A rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága, és egyben legnagyobb előnye, a kis helyigény. A két megmunkáló gép és robotcella összekapcsolásából adódó kompaktságot talán csak a rendszer hatékonysága tudja felülmúlni.

További információ

A CHIRON csoport szerszámgépeinek hazai forgalmazója a ROLATAST.