3D ContentCentral: Szerezze meg a kívánt modelleket ingyen

Sok cég vásárolt alkatrészekkel dolgozik tervezéskor és ezeket szeretnék összeállításaikhoz felhasználni. Honnan szerezheti meg a testmodelleket ezekhez? Elkérheti a modellt a cégtől vagy elkezdheti lemodellezni. Vagy ingyen letöltheti a modellt telefonálások és levelezések nélkül a 3DContent Central-ból.

Logo_3dcc1_cikk

3D ContentCentral (3DCC) egy ingyenes szolgáltatás, ahonnan modelleket lehet letölteni. És miért olyan különleges ez az oldal mégis? Mert ez egy Dassault Systemes oldal és a modellek nem csak a vállalat ügyfeleitől származnak. Itt lehetősége van letölteni olyan modelleket, melyeket maguk a felhasználók készítettek, de olyanokat is, amiket a vállalat a hivatalos beszállítóitól kapott.

A beszállítók feltölthetik modelleiket a katalógusaikból és az ügyfelek letölthetik azokat ingyenesen. Így a modell könnyen az összeállításokhoz adható és a tételjegyzékben is a valódi elem tüntethető fel.

BOM_3dcc2_cikk

Továbbá a SOLIDWORKS felhasználói felületéről a közvetlen átjárás is biztosított. Ha megnyitja a Tervezési könyvtárat (Design Library), akkor látni fogja a jobb oldalon. Ha rákattint, azonnal a weboldalra jut, ahonnan már le is töltheti a fájlokat.

Integration_3dcc3_cikk

Sok fájlnál még a letöltés előtt lehetősége van a konfigurálásra. Így eldöntheti, hogy milyen legyen a színe, mérete stb. És a letöltés formátumát is kiválaszthatja.

Configure_3dcc4_cikk

Hogy hány beszállító van a 3D ContentCentral-on? Úgy 840 cég a világ minden tájáról. Rákereshet egy adott beszállítóra vagy megtalálhatja őket a globális listán.

Mi történik, ha egy olyan beszállító modelljét szeretné, aki nincs a 3DCC-on? Lehetősége van megigényelni azt. Megkérheti, hogy a 3DCC közösség egy tagja lemodellezze vagy megkérheti a beszállítót, hogy töltse föl a 3DCC-re.

Request_3dcc5_cikk

Az elmúlt félévben a 3D ContentCentral weboldal egy arculatváltozáson ment át. Átalakították  a felhasználói felületet, új design-t kapott az oldal arculata és hozzáadták az új eDrawings viewer-t, ami elérhető számos kereső és mobilalkalmazáson keresztül. A nézegetővel forgathatja, árnyékolhatja és metszet nézetben is megtekintheti a modellt mielőtt letölti.

preview_3dcc6_cikk

Nézze meg itt: 3D ContentCentral

 

Interface_3dcc7_cikk

Tényleg érdemes kipróbálni ezt a szolgáltatást és nem csak azért, mert több mint 1.3 millió tagja van, hanem mert valóban megkönnyíti a munkáját!

Forrás Eurosolid

További információ:

A SolidWorks hivatalos hazai forgalmazója az Eurosolid Kft.

A SolidWorks hivatalos weblapja.

 

 

Megosztás
[
    ]