Új Okuma 5-tengelyes megmunkálóközpontok – MU-8000V-L és MU-4000V-L

Mind az MU-8000V-L, mind pedig az MU-4000V-L – az esztergálási, valamint a multifunkciós 5-tengelyes megmunkálási folyamatok kombinálásával – meggyőző teljesítményt nyújtanak a nagy igénybevételű, a nagy sebességű illetve a nagy pontosságú megmunkálásokhoz is.

A két új 5-tengelyes megmunkáló központ garantálja azt a pontosságot, melyet az Okuma gépeitől megszokhattak a vásárlók. Mindkét gép ideális szerszám- és formakészítéshez, orvosi alkatrészek, valamint komplex repülőgép-, valamint autóipari alkatrészek megmunkálásához. Míg az MU-8000-V-L munkaterülete nagy, az MU-4000V-L egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező, de kompakt méretű gép. Az új gépekkel magas gyorsjárati sebesség és nagy megmunkálási teljesítmény érhető el. Kiváló rugalmasságot biztosítanak komplex alkatrészek 5-tengelyes szimultán, valamint 5-oldalas megmunkálása során is.

A forgácsolási folyamatok megbízhatósága, a méretállandóság, valamint a geometriai pontosság a gépek merev, portálos kialakításának, valamint az Okuma intelligens technológiáinak részét képező Thermo Friendly Concept-nek köszönhető. Ez utóbbi technológia hatékonyan kombinálja a géptervezés és a szerszámgépvezérlés nyújtotta lehetőségeket, hogy a lehető legkisebb legyen a keletkező hő, valamint a lehető legpontosabb legyen a hőhatásokból származó alakváltozás kompenzációja. Az MU-8000V-L és az MU-4000V-L az új OSP suite vezérlővel felszerelve mutatkoztak be a közönség előtt.

Okuma_EMO 2015_MU-4000VSzámos lehetőség speciális kihívásokra

image001Az Okuma számos különböző technológiai megoldást nyújt, melyekkel a felhasználók egyéni igényeit szolgálhatják ki. Az Okuma Intelligens Technológiáinak részeként a 5-Axis Auto Tuning System-mel a gépkezelők a pontosság egy egészen új szintjét érhetik el. A különleges technológia hatékonyan kompenzálja a geometriai eltéréseket, melyek minden 5-tengelyes megmunkálás során előfordulhatnak, beleértve a térfogati pontosságot is. A beállítások mindössze 10 perc alatt elvégezhetők, ellentétben a manuális módszerrel, ami akár órákba is telhet. A rendszer könnyű használhatósága elősegíti, hogy a gépkezelő kizárólag a megmunkálásra koncentráljon, így az 5-Axis Auto Tuning System egy hatékony megoldás az összetett felületek megmunkálási hibáinak kiküszöbölésére.

További információ:

Az Okuma honlapján.

Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]