Új, hatékony Autodesk Inventor kiadás

autodesk_inventor_subscription_slider_size

2015. október 30-ától az Autodesk Subscription előfizetéssel rendelkező ügyfelek elsőként férhetnek hozzá az Autodesk Inventor új kiadásához, amely jelentős fejlesztéseket hoz a termékek megalkotásakor használt újítási, együttműködési és mérnöki tervezési módszerek terén.

Az új képességek egy része az év során korábban megjelent Autodesk Inventor 2016 kiadásban bemutatott frissítésekre épül.

Kiindulásként megemlíthetjük a mostantól közvetlenül az Inventorba integrált új Shape Generator modult – így nincs szükség egyéb termékekre vagy szolgáltatásokra.

Kezdéskor meghatározhatja a terve működéséhez szükséges alapokat – mekkora terhet kell elbírnia, hogyan lesz alátámasztva –, és az Inventor javaslatot az optimalizált alkatrész tervezési stratégiájára. Szüksége van egy 200 kg terhelést bíró székre, amely ugyanakkor könnyen hordozható? Az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók bevigyék ezeket a feltételeket, és az Inventor javaslatot tesz egy könnyű szerkezetre.

Autodeskforum_cikk_kep1

Eközben a ForceEffect Design közvetlenül az Inventorban teszi elérhetővé a ForceEffect hatékonyságát, és segíti a statikus terhelés és a kinematika elemzését a terven belül.

Az iOS és Android rendszerre készült ForceEffect gyors és intuitív módszerekkel segítette a mérnököket a mechanikai modellek erőábráinak elkészítésében, és már több mint 1 millióan töltötték le. Mostantól ezek a képességek az Inventorban is elérhetők. Nem kell többet azon tűnődni, hogy mikor érdemes a szimulációhoz használt terheléseket létrehozni – a felhasználók gyorsan beállíthatnak egy erőábrát, és csatolhatják a 3D modelleket vezérlő vázlatokhoz.

Autodeskforum_kep2_cikk

A nyomtatott áramkörök tervezőivel együttműködő felhasználók – és azok, akiknek a nyomtatott áramköröket figyelembe véve kell megtervezniük a termékeiket – értékelni fogják az Inventor új elektromechanikai tervezési funkcióit is.

Az IDF-importálási lehetőségeknek köszönhetően egyszerűen szinkronizálhatja a nyomtatott elektromos áramkört a mechanikai rajzokkal, és importálás után rögtön összevetheti az IDF adatait a 3D összetevők elemtárával.

Autodeskforum_kep3_cikk

Mivel a mai munkakörnyezetekben ritka, hogy az együttműködés során mindenki egy szoftvereszközt használjon, az Inventor segít, hogy az adatok asszociatívak maradjanak, bármilyen CAD-csomagból származnak. Van egy másik CAD-rendszeren készült fájlja? Semmi gond. Egyszerűen hivatkozzon a fájlra az Inventor összeállításban, és fogjon hozzá a tervezéshez – nincs szükség fordításra, geometriajavításra vagy a fájlok újracsatolására.

Az Inventor 2016 fejlesztése során ügyeltünk arra, hogy egy nyílt és összekapcsolt termékfejlesztési rendszer központi elemeként a szoftver összehozza az adatokat, az embereket és a folyamatokat – mondta el Lance Grow, az Autodesk gépipari termékek tervezéséért felelős igazgatója. – Ez egy valóban professzionális megoldás minden területre, legyen szó tervezésről és gépészeti kialakításról, vagy gyártásról és egyebekről.

Az Inventor új verziójáról itt talál további információt. Ha még nem rendelkezik Autodesk Desktop Subscription előfizetéssel, itt tájékozódhat a csatlakozásról, hogy az elsők között kapjon hozzáférést az új funkciókhoz.

Kiváncsi részletesebben is az újdonságokra? Vegyen részt 2015. december 4-én 10 órától tartandó ingyenes online technológiai előadásunkon és Farkas Attilától, a VARINEX Zrt. kiváló szakemberétől ismerje meg az új Inventor kiadás hatékonyságnövelő eszközeit.

Forrás:autodeskforum.hu

További információ

Az Autodeskforum honlapján

Megosztás
[
    ]