Továbbfejlesztett szerszámadat-kezelés DELMIA-ban

A legújabb 3DEXPERIENCE DELMIA programmal a felhasználók egyedi igényeiknek megfelelőnek tudják kezelni a forgácsolási paramétereket. Kialakíthatják, saját belső céges szabványaikat, hogy milyen értékeket alkalmaznak az egyes megmunkálási típusokhoz. Ennek előnye, hogy CAM programozás közben, gyorsan elérhetőek a korábbi munkákból származó tapasztalati eredmények. Ezzel felgyorsítva a programozói munkát és növelve a termelés minőségét. A következő cikkben ezt mutatjuk be.

Technológiai paraméterek szerszámokhoz rendelése

A megmunkálások tervezése során számos esetben jelent többlet időt, ha az alkalmazott szerszámokhoz minden új operációban, újra és újra hozzá kell rendelnünk a technológiai értékeket. Időveszteség ezeknek a kikeresése és kockázati tényező is egyben.

Egy szerszám létrehozása esetén két fogalmat különböztethetünk meg, ezek pedig: a feltételek és a paraméterek. Feltételek lesznek a megmunkált anyag minősége, a művelet típusa, valamint a megmunkálási minőség. A technológiai paraméterek pedig a forgácsolósebesség, fogankénti előtolás, stb. Egy szerszám esetében rögzíteni lehet tetszőleges számú konfigurációt. Ez azt jelenti, hogy adott feltételek esetén, milyen technológiai paramétereket kell használni. Emellett össze tudjuk gyűjteni a szerszám eddigi felhasználásából származó tapasztalatokat is.

Szerszámadat-kezelés – feltételek (fent) és paraméterek (lent)

Szerszámadat-kezelés – feltételek (fent) és paraméterek (lent)

A megmunkálás tervezésekor egy operációhoz hozzárendelünk egy kiválasztott szerszámot. A technológiai fülön pedig kiválaszthatjuk a hozzá tartozó megfelelő konfigurációt. Ennek hatására a technológia paraméterek automatikusan kitöltésre kerülnek, a korábban rögzített értékek alapján.

Ezzel a megoldással a technológiai tervezés hatékonyságát növeljük, valamint a programozási időt jelentősen csökkentjük.

cncmedia_orangehr

Vegyen részt az idei év utolsó INGYENES WEBINÁR-ján, mely során bemutatásra kerül az a technológia, amely lehetővé teszi Daimler beszállítok számára a CATIA további használatát. Most megismerhetik, hogy miként tudják ezt a megoldást bevezetni cégüknél, elkerülve az új szoftver vásárlásával és bevezetésével járó magas költségeket.
Tartson Velünk 2015. november 19-én 14 órakor!

Regisztráció és további információ!

catia_webinar_cikkbe

Megosztás
[
    ]