REVO-2 – gyors és pontos megoldások koordináta mérőgépekhez

A milánói EMO 2015 kiállításon mutatkozott be a REVO multi szenzoros 5-tengelyes mérőrendszer legújabb verziója.

revo_1A Renishaw bemutatta a koordináta mérőgépekre tervezett, forradalmi 5-tengelyes mérőfejek második generációját, a REVO-2-t. Az új REVO-2 és a hozzá fejlesztett koordináta mérőgép vezérlő, az UCC S5, a REVO multiszenzoros rendszer sikereire épül, továbbfejlesztett technológiái növelik a teljesítményét és kiterjedtebb kommunikációs képességeket tesznek elérhetővé az olyan REVO szenzorok használatakor, mint például az RVP (optikai) érzékelők. A mérőfej emellett nagyobb mérési tartománnyal rendelkezik negatív irányban az A-tengelyen, így jobb hozzáférhetőséget biztosít az alkatrészekhez, emellett csökkenti a mérőtapintós rendszerek komplexitását.

A REVO-2 a Renishaw saját fejlesztésű ATOM™ inkrementális optikai jeladó rendszerével is fel van szerelve, ami a kimagasló mérési teljesítmény érdekében egyedülálló módon kombinálja a kis méretet és a strapabíró kialakítást. Az ATOM™ a világ legkisebb szűrő optikát alkalmazó mérőfeje, mely akár 20 m/s-os sebességet és 1 nm-es felbontást tesz lehetővé, emellett rozsdamentes és üveg lineáris és szög mérőlécek széles választékával kiegészítve számos területen alkalmazható.

Renishaw_REVO-2_cikk2A REVO-2 az egyetlen olyan rendszer, mely egyidejűleg képes vezérelni 3 mérőgép, valamint két mérőfej tengelyeinek mozgását, miközben mérési adatokat gyűjt a vizsgált alkatrészről a 2D és 3D tapintómérők, felületi érdesség mérők és érintésmentes szenzorok segítségével. Az új tervezésű mérőfejek kifinomult lézeres mérési és elektromos jelátviteli technológiával rendelkeznek, ami pontos méréseket és magas adatrögzítési rátát biztosít. Az 5-tengelyes vezérlőrendszer kiküszöböli a nemkívánatos dinamikai hibákat, mivel a mozgások nagy részét a mérőfej végzi. Mivel a fej sokkal könnyebb és dinamikusabb mozgásra képes, mint maga a mérőgép, gyorsan és pontosan képes követni az adott alkatrész geometriáit. Elődjéhez hasonlóan, a REVO-2 is I++ DME kompatibilis interfésszel rendelkezik.

Forrás: Renishaw

További információ

A Renishaw honlapján

Megosztás
[
    ]