Okuma MB-4000H horizontális megmunkálóközpont PALLETACE rendszerrel az EMO 2015 kiállításon

Okuma_emo_MB400H_cikkA gép könnyű szerkezetét a 15 ezres fordulatszámmal, és 22 kW-os teljesítménnyel dolgozó főorsó egészíti ki, ami minden alkalmazáshoz optimális forgácsoló erőt biztosít. A vállalat emellett olyan opciókkal is kiegészítette a gép képességeit, mint a Turn-Cut technológia, ami lehetővé teszi, hogy horizontális megmunkálóközpontokon végezzünk esztergálást. A kiállításon a palettázó rendszer mellett egy 200 férőhelyes szerszámtárral is felszerelték a gépet, ami gyors szerszámcseréket és nagy rugalmasságot biztosít. A multifunkcionális gép fejlesztésével az volt a cél, hogy egy rugalmas, gyors megoldást készítsenek az alkatrészek teljes megmunkálásához.

A videóban is látható palettázó rendszernek köszönhetően a megmunkálás felügyelet nélkül is folytatható, így az éjszakák és a hétvégék is kihasználhatók. A rendszer kialakítása könnyen hozzáférhetővé teszi a betöltő állást a gépkezelő számára. A munkadarabok ezután a rendszerben tárolódnak, majd a vezérlőn beállított sorrendnek megfelelően automatikusan megmunkálásra kerülnek.

A bemutatott palettázó rendszer előnye, hogy nincs szükség a nyers munkadarabok, vagy az elő-megmunkált alkatrészek hosszas keresésére és gépek közti mozgatására, hiszen egy rendszerben megtalálható minden.

2015_10_04-11_EMO_Okuma_PALLETACE_cikkbeA nyers munkadarabot valamelyik állomáson betöltve a rendszer elraktározza azt, majd amikor szükséges a felhasználói felület segítségével azonnal megkereshető. Ez rendkívüli módon leegyszerűsíti a gyáron belüli anyagmozgatási feladatokat, hiszen egy rendszeren belül kezelhetők a gépek, a nyersanyagok és még a megmunkálások ütemezése is gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A vezérlő a megmunkálások előtt a szerszámadatokat, a munkadarab paramétereit és minden szükséges információt a megmunkáló géphez továbbít, így a folyamat automatikusan, felügyelet nélkül is elvégezhető.

További információ:

Az Okuma honlapján.

Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]