Milánóban mutatkoztak be az ecoMill V széria új tagjai

A 3-tengelyes vertikális megmunkálóközpontokat magába foglaló ecoMill V széria legújabb generációjával az EMO 2015 kiállításon ismerkedhettünk meg. A 600V, 800V és 1100V az ECOLINE termékcsalád forradalmian új megmunkálóközpontjai, melyek fejlesztése során a vállalat a kimagasló pontosságot és minőséget tartotta a legfontosabb szempontnak.

Dr. Michael Budt, a DMG MORI ECOLINE AG ügyvezetője mutatta be csapatunknak az ecoMill V széria legújabb tagjait, melyek kategóriájukban egyedülálló pontosságra képesek.

[youtube]vOEfdWWAM8c[/youtube]

A világpremierként bemutatott gépek egyedülálló dizájnja és a DMG MORI-tól már megszokott magas minőség mellett fontos kiemelni a rendkívül nagy pontosságukat is. A FEM-optimalizált öntöttvas gépágynak és a C-váznak köszönhetően különösen stabil szerkezetet sikerült elérni, ami 6 mikronos pozicionálási pontosságot tesz lehetővé. A rendszer rugalmasságát egy 30 férőhelyes szerszámtár növeli, mely 1,3 másodperces szerszámcserélési idejével rendkívüli mértékben felgyorsítja a folyamatokat.

DMG_ecoMill_V_cikk

Az előző generációs gépekhez képest 25%-kal sikerült növelni a produktivitást, ami a 12 ezres fordulatszámú orsónak is köszönhető. A gyártási folyamatok hatékonyságát emellett a vezérlési technológiák is fokozzák. A gépet két különböző vezérlővel, a Siemens Operate alapú SLIMLINE panellel, vagy a MAPPS szoftvert alkalmazó FANUC vezérlővel vásárolhatjuk meg.

“A DMG MORI új ecoMill V szériája egy nagy előrelépés a jövő felé, melyhez a németek és a japánok erősségeit ötvöztük,” mondta Dr. Michael Budt. Az újdonságokról korábbi cikkünkben bővebben is olvashatnak.

További információ:

A DMG MORI honlapján.