Benyomások az I. CAD-Terv Szakmai Konferenciáról

CAD_Terv_konferencia_cikk1Idén ősszel a CAD-Terv cégcsoport megrendezte az I. CAD-Terv Szakmai Konferencia elnevezésű rendezvényét. Az erre a piaci szegmensre jellemző rendezvényekkel ellentétben a CAD-Terv ezúttal nem csak a cégcsoport által forgalmazott szoftverek bemutatására helyezte a hangsúlyt, hanem megmutatták, miként képesek megoldásokat kínálni ügyfeleiknek a teljes fejlesztési folyamatra.

A rendezvényen mind a négy szakterület, a mérnöki, a 3DEXPERIENCE, a szimulációs és az ECAD/MCAD megoldások iránt érdeklődők megtalálhatták a nekik szóló előadásokat és bemutatókat.

Mik ezek a megoldások? Itt egy kiváló, gyakorlati összefoglaló:

A közös, Nadj István köszöntőjével, majd Andrási Zoltán, Sinkó András, Fülöp Attila és Ring Zoltán által tartott ismertető plenáris előadás után már az egyes részterületek kerültek előtérbe, szekciókra bontva. Mind a négy szakterület bemutatkozását vendégelőadók és már sikeresen lezárt, valamint jelenleg is futó projektek ismertetése színesítette. Ennek a – magyar piacon – még újszerű, de remélhetőleg rövidesen egyre általánosabb szemléletnek köszönhetően minden résztvevő úgy érezhette, személyesen az ő igényeinek megfelelően alakították a szervezők a programokat. Természetesen – a párhuzamos előadások miatt – lehet, hogy a résztvevőknek nem sikerült minden, számukra érdekes előadást meghallgatniuk, de az előadások közötti szünetekben, személyes beszélgetések során is lehetőség nyílt a további tapasztalatcserére.

CAD_Terv_konferencia_cikk2A bemutatókon – többek között – olyan szakmai érdekességekről is hallhattak a résztvevők, mint hogy hogyan segíti a CAD-Terv csapata a magyarországi űrtechnológiai fejlesztéseket, az autóipari szereplők és beszállítóik hatékony munkavégzését és a költségeik leszorítását. A 3DEXPERIENCE szekció előadásokon elhangzott, hogyan alakulnak át a CATIA rendszereket használó Daimler beszállító cégek folyamatai, illetve, hogy a CAM rendszerek milyen automatizálási potenciált rejtenek magukban és ezeket hogyan lehet a leghatékonyabban kihasználni.

A szimulációs részleg is rengeteg érdekességet tartogatott. Az előadás résztvevői megtudhatták, hogyan segítik a modern szimulációs megoldások a gerincgyógyászatot, hogyan lehet hatékonyan forgácsképződést modellezni, illetve hogyan végezhető el a rezgéstechnikai ágyazások hatékony tervezése.

A CAD-Terv cégcsoport ECAD/MCAD megoldásokat bemutató szekciójában az elektronikai hardver tervezés iránt érdeklődők hallgathattak meg előadásokat az FPGA/NyÁK-tervezést segítő termékekről. Többek között az elektronikai mérnökök és a terméktervezők közötti szakadék áthidalását segítő rendszerről (MECODES), illetve a legmodernebb komplex áramkörök tervezésére szolgáló szoftverek (PADS, Hyperlinx) nyújtotta lehetőségekről hallhattak az előadásokon.

Egy rendezvény hangulatát sosem egyszerű írott szövegben érzékletesen visszaadni, de a csapatunk által készített videó segíthet átérezni, milyen is volt az I. CAD-Terv Szakmai Konferencia:

 

 

 

További információ

A CAD-Terv Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]