AMADA Meister G3 – univerzális precíziós sík- és profliköszörülés

A Meister G3 univerzális sík- és profilköszörű kiválóan használható a mindennapi feladatok során az egészen egyszerű alkatrészektől a komplex köszörülési feladatokig.

Acél, karbid, kerámia és más anyagok esetében is alkalmazható manuális vagy CNC módban is. Az alapfelszereltség részét képezi a CNC egység, a precíziós lehúzó és folyamatos köszörülési technológiák az Y és Z-tengelyekhez, az orsó és hidraulikus hűtés, a kerámia orsócsapágyak, valamint a teljes zárt burkolat.

A Meister G3 vezérlőegysége optimális kezelhetőséget biztosít. A kifinomult makrók kényelmessé teszik a programozást a kezdő és a tapasztalt CNC felhasználók számára is.

A köszörűfejre szerelt tapintómérő segítségével a munkadarabon méréseket is végezhetünk, így a fennmaradó anyagfelesleg alapján a gép automatikusan kiszámolja a következő köszörülési ciklusokat, ami elősegíti a felügyelet nélküli üzemelést. Sőt a tapintómérő a kezdőpontot is meg tudja határozni a munkadarabon, így a köszörűkorong pozíciója automatikusan beállítható a folyamat elején.

AMADA_G3_cikk

Technikai paraméterek

Munkaterület 500 x 200 mm
Köszörűkorong méretei (külső átm. x szélesség x belső átm.) ∅205 x 6.4 – 25 x ∅31.75
X/Y/Z irányú úthossz 600/250/400
Orsó motor teljesítménye 2,2 kW
Max. tokmány méret 400 x 200 x 100

A gép hatékonyságának vizsgálatára két öntött alkatrészen végzett megmunkálást hasonlítottak össze. A Meister G3 75%-kal gyorsabbnak bizonyult egy CNC profilköszörűvel szemben, ami az AMADA köszörülési szoftvere által biztosított kényelmes és letisztult programozásnak köszönhető.

Az AMADA által kifejlesztett pozicionáló mérőléc és hidraulikus szervo rendszer akár 250 1/perc-es sebességre is képes, ezzel növelve a köszörülés hatékonyságát. A vertikális tengelyeken alkalmazott pozicionáló rendszer egy 0,05 μm-es pontosságú mérőléc segítségével éri el a kívánt minőséget.

Tulajdonságok

  • minőségi berendezések a sík- és folyamatos pálya köszörüléshez, valamint lehúzáshoz
  • Főorsó kerámia csapágyakkal és 10.000-es fordulatszámmal
  • nagy felbontású mérőrendszer 50 nm-es pontossággal
  • Kontúr lehúzás és kontúr köszörülés külső szoftveres programozással
  • Beépített tapintómérő technológia
  • 3 különálló kézi köszörű a gyors beállításokhoz és a manuális folyamatokhoz
  • Beépített hűtőrendszer a hőstabilitás növeléséért

Forrás: AMADA WASINO CO., LTD.

További információ

A Tecno.Team honlapja
Az AMADA honlapja

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu