A Speedmat HP széria legújabb tagjával készült a Pama az ide EMO-ra

Ezt a konfigurációt elsősorban a repülőgépipar, az olaj- és gázfeldolgozó, valamint a bérgyártási szektorok számára tervezték. A HP2T forgóasztalával akár nehézipari alkalmazásokra is használható. Nehezen megmunkálható anyagok esetében 250 1/perc-es fordulatszámmal dolgozik, de marási célokra is kiválóan alkalmazható. Az eszterga-maró gépek esetében általában fenntartásokkal kezelik a marási folyamatokat, mivel az asztal nagy sebességgel történő forgatásával csökken a stabilitása.

Speedmat_cikk2

A Pama által kifejlesztett asztal azonban megoldást nyújt erre a problémára, több mint kétszer akkora merevséget biztosít a marási folyamatok során, mint esztergálás közben. Ezzel garantálják, hogy mindkét megmunkálási folyamatot úgy végezhessük, mintha egy kifejezetten erre a célra fejlesztett gépet alkalmaznánk. A Pama mérnökei az ügyfelek visszajelzéseit tanulmányozva fejlesztettek egyre stabilabb megoldásokat, melyekkel az egyéni igényeknek megfelelő gyártási folyamatokat is képesek megvalósítani.

Speedmat_cikk1Nem számít, hogy a szerszámot közvetlenül az orsóban, vagy egy erre a célra tervezett eszterga fejjel szeretnénk alkalmazni, a Pama minden esetben optimális körülményeket biztosít.

A Speedmat HP széria tagjai számos különböző fej konfigurációval használhatók, az adott feladat szükségleteinek megfelelően. Alkalmazható például a 110-160 mm-es fúrószárral rendelkező fej is, ami direkt hajtással és több mint 2000 Nm-es nyomatékkal dolgozik. Elérhető emellett egy 5-tengelyes interpoláló fej is elektromos orsóval és 1000 Nm-t meghaladó nyomatékkal, HSK100 vagy HSK125-ös orsókialakítással a repülőgépipari nehéz alkalmazásokhoz, valamint egy HV és HV-a interpoláló fej az általános megmunkálási folyamatokhoz.

Speedmat_cikk3A fúrószárral vagy horizontális direkt hajtású fejjel felszerelt verzió kiegészítő lehetőségei közt szerepel egy automata fejcserélő rendszer is, ami rendkívüli módon felgyorsítja a megmunkálás folyamatát. Az esztergálással egybevéve tehát rengeteg fejtípus alkalmazható (A Pama kínálatában több mint 130 fej található) melyekkel készre gyárthatjuk az alkatrészeket. Ez pedig egy kulcsfontosságú tényező a beállítási idő lecsökkentése és a pontosság fenntartása szempontjából. Azt is fontos megjegyezni, hogy a W-tengely jelenlétének és a szerkezet merevségének köszönhetően az U-tengely használható belső és külső esztergálásokhoz is.

A Speedmat HP széria tagjai vérbeli megmunkáló központok, éppen ezért felszerelhetők számos automatizálási megoldással és különböző típusú szerszámtárakkal, melyek akár 770 szerszám tárolására is képesek lehetnek. A Speedmat HP széria egyedülálló öntartó szerkezete által akár 200 liter/perc-es, nagynyomású hűtőrendszerek használatára is alkalmas, így még hatékonyabb hűtési és tisztítási folyamatokra van lehetőség.

A felügyelet nélküli üzemelés és az automata munkadarab kezelés is kiemelt fontosságú, a gépek így önállóan, egy 4 pozíciós vagy egy 8 pozíciós paletta cserélővel, vagy akár több gépet összekapcsolva egy palettázó rendszerrel is alkalmazhatók.

Speedmat_cikk4

A számos különböző automatizálási és kiegészítő lehetőség, melyek elérhetők az új Speedmat HP szériához, olyan produktív rendszerré változtatják ezeket a megmunkáló központokat, melyekkel hamar megtérül a befektetés. A PR2 (Predictive Production Manager) rendszer legújabb verziójával a felügyelt és a felügyelet nélküli megmunkálások során is hatékony gyártás folytatható a folyamatok igényeinek előrejelzésével és automatikus optimalizálásával.

Forrás: Pama

További információ

A Pama hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]