5-tengelyes vertikális megmunkáló központ a Hurco-tól

Több mint 40 éves fennállása során a Hurco célja mindig az volt, hogy egyedi, innovatív gépek, szoftverek és vezérlők fejlesztésével, a beállítások felgyorsításával és többfeladatos rendszerek kiépítésével növeljék ügyfeleik produktivitását.

HURCO_VCX600i_cikk

Az EMO 2015 szakkiállításon bemutatott VCX600i a különleges monoblokk szerkezetnek, valamint a direkthajtású keresztszánoknak és a széles, konzolos tartóval felszerelt nyolcszögletű asztalnak köszönhetően rendkívül stabil. A 750x550x500 mm-es löket és a B-tengelyen -110°/+110°-os, a C-tengelyen pedig ±360°-os tartományú dönthető forgóasztal teszi lehetővé, hogy komplex mechanikai alkatrészek 5-oldalas megmunkálása is egyetlen befogásból elvégezhető legyen.

A 45°-ban nyitható két ajtó kényelmes és biztonságos hozzáférést enged a munkaterülethez, a munkadarabok betöltése pedig felülről is elvégezhető. A gépet a Hurco saját fejlesztésű WinMax MAX 5 vezérlőjével látták el, ami jelentősen leegyszerűsíti a programozási feladatokat, még az olyan komplex alkatrészek esetén is, melyeknél mind az 5 oldal megmunkálására szükség van. A szerszámgép hatékonyságát tovább növeli az Ultimotion technológia is, ami prediktív analízist tesz lehetővé a soron következő 10.000 blokk dinamikus olvasásával.

Technikai paraméterek:

Munkaasztal mérete600×600 mm
Max. terhelhetőség350 kg
Főorsó (SK40) sebessége12.000 1/perc
Úthossz (X/Y/Z)750/550/500 mm
Szerszámtár mérete40 férőhely
Gyorsjárati sebesség (X/Y/Z)30/30/30 m/perc
Gyorsjárati sebesség (A/C)25/25 1/perc
Össztömeg10.000 kg

A Hurco legújabb megmunkáló központjával könnyű a váltás a 3- és 5-tengelyes megmunkálások között. Egy 3 tengelyes gép kiegészítve egy dönthető forgóasztallal már kiválóan alkalmazható 5-oldalas megmunkálásokra is. Ezek a gépek akkor jelentenek nagy segítséget, ha a felhasználó előtte főleg 3-tengelyes gépeken dolgozott, hiszen az alapelvük ugyanaz, tehát ebben az esetben is lineáris módon történik a megmunkálás, a különbség csupán annyi, hogy a munkadarabnak ebben az esetben 5 oldalán zajlik a megmunkálás. Ennek köszönhetően kevesebb gyakorlással is elsajátítható ezeknek a gépeknek a használata, nagyobb rugalmasságot és produktivitást tesznek lehetővé.

További információ

A Hurco hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]