Új generációs hordozható lézerszkenner a Perceptron-tól

A SMART3D a hatékony visszamodellezési és 3D modellezési megoldás, melynek integrált forgóasztalával 360°-os szkennelés végezhető. A rendszer használata a ScanWorks® Studio szoftvernek köszönhetően rendkívül egyszerű, segítségével automatikusan hozhatók létre 3D STL modellek. A 200 x 225 x 225 mm-es szkennelési térfogattal a legtöbb ma használt 3D nyomtató munkaterületével kompatibilis. Sorozatgyártás esetén is kiválóan alkalmazható, hiszen a tanítási és ismétlési folyamat során a rendszer megtanulja az adott alkatrész vizsgálatának folyamatát. Az Auto Rescan funkció használatával gyorsan és egyszerűen végezhetjük el az ismétlődő alkatrészek vizsgálatát. A hagyományos, kézi szkennerekhez képest jelentős javulás érhető el az adatok pontosságában. A SMART3D automatikusan 3D poligonizált modelleket generál a visszamodellezési és 3D nyomtatási folyamatokhoz. A rendszert emellett a legyártott alkatrészek paramétereinek névleges értékekkel történő összehasonlítására is használhatjuk.

Perceptron_SMART3D_cikk1 Perceptron_SMART3D_cikk2

A Perceptron saját fejlesztésű HELIX® Smart Scanning Sensor technológiájának alkalmazásával a SMART3D–t világszerte alkalmazzák az autóiparban, a karosszériaelemek gyártási folyamatok közben történő vizsgálatához. A HELIX szenzorok által használt MEMS technológiának köszönhetően ez a világ első programozható lézerszkennere, melynél a lézersugarak számát, sűrűségét és a szkennelési területet teljes mértékben a felhasználó szabhatja meg, ami lehetővé teszi, hogy a szkennert ne kelljen mozgatni az alkatrész fölött. Minden szkennelő mozgást maga a HELIX intelligens szenzorai végeznek, így sokkal pontosabb adatokhoz juthatunk, miközben a térfogati pontosság stabilan 50 mikron alatt marad.

 

A rendszer egyedülálló tulajdonságait, azaz a lézersugarak számának, sűrűségének és a szkennelési térfogat programozhatóságát kombinálva, a nagy komplexitású alkatrészek vizsgálata rendkívül hatékonyan optimalizálható. A HELIX szenzorok koherens lézerfényének forrásai szélesebb dinamikatartományt biztosítanak, így számos különböző szín és felület vizsgálatára alkalmasak. A felhasználás helyszínére való megérkezéstől számítva mindössze 15 percen belül a rendszer használatra készen áll.

Perceptron_SMART3D_cikk3 Perceptron_SMART3D_cikk4Perceptron_SMART3D_cikk4

Forrás:Perceptron

További információ

A Perceptron termékeinek hazai forgalmazója, a Lamatec Méréstechnika Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]