SMR Hungary – Stratégiai megállapodás Magyarország Kormányával

  • SMR_Hungary_logo_cikkA kormány a személyautó visszapillantó tükörrendszereket gyártó SMR csoport magyarországi vállalatával köt stratégiai megállapodást
  • Még jelentősebb gazdasági beágyazottság elérése a cél
  • A K+F tevékenység ösztönzése és a duális képzésbe történő bekapcsolódás kiemelt szerepet kap

Újabb meghatározó gazdasági szereplővel köt megállapodást Magyarország Kormánya, melynek célja a globális autóipari beszállítóval, az SMR Hungary-vel kialakított partneri viszony megerősítése, valamint a vállalat bevonása a magyar gazdaság teljesítményének és versenyképességének fejlesztésébe. Az elmúlt öt évben a magyarországi SMR tevékenységét számos szakmai díjjal jutalmazták, kiemelkedő növekedési mutatókat produkált nemzetgazdasági szinten és a Samvardhana Motherson Group (SMG) globális cégcsoporton belül is. Az SMR az autóipari szereplők között meghatározó jelentőségű, sikereit kormányzati szinten is elismerik.

Az SMR Hungary – és jogelődje – 20 éve van jelen az országban, Mosonmagyaróváron és Mosonszolnokon működtetett gyáregységeiben közel 1600 saját munkavállalót foglalkoztat. Az SMG lökhárító elemek és alkatrészek előállítására specializálódott divíziója, a Samvardhana Motherson Peguform (SMP) mintegy 31 milliárd forintos beruházás keretében egy lökhárítógyártó üzemet hoz létre Kecskeméten, valamint az SMR a mosonszolnoki visszapillantó tükör gyártó üzemét is bővíti. A két fejlesztés összesen 450 új munkahelyet teremt Magyarországon.

A stratégiai megállapodás az SMR további magyarországi terjeszkedésének támogatása mellett kiterjed a vállalat kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzésére is, amelynek kulcsfontosságú tényezője a hazai felsőoktatási intézményekkel való együttműködés. A képzés-oktatás terén továbbá hangsúlyos szerepet kap a középiskolai duális képzési rendszerbe való bekapcsolódás és a tanműhelyek létesítése. Az SMR aktív szerepet vállal a magyar gazdaság élénkítésében azzal, hogy számos hazai beszállítót integrál ellátási láncába prémium kategóriás autógyártók kiszolgálására.

A stratégiai együttműködési megállapodás aláírására 2015. október 27-én, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban kerül sor, ahol a kormány részéről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter vesz részt, míg az SMR Hungary-t Tibori Pál-Levente, kelet-európai és németországi alelnök és Opra-Szabó Gergely, mosonmagyaróvári gyárigazgató képviseli.

Forrás:SMR Hungary Bt.

További információ:

A SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]