RSP3-6 mérőtapintók a REVO multiszenzoros rendszerhez

A Renishaw bejelentette a REVO 5-tengelyes multiszenzoros mérőrendszeréhez fejlesztett RSP3-6 mérőtapintóinak megjelenését.

Renishaw_RSP3-6_cikk

A méréstechnikai megoldásokat fejlesztő vállalat legújabb terméke olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyekkel kiterjeszthetők a REVO 5-tengelyes mérőrendszer mérési képességei. Az RSP3-6 tapintók segítségével akár mély furatok belsejében is nagy pontosságú méréseket végezhetünk, ami az akár 800 mm-es tapintószáraknak, valamint a REVO 5-tengelyes technológiájának köszönhető. Ezen tulajdonságai miatt az RSP3-6 ideális nagyméretű alkatrészek, például motorblokkok, vagy nehéz gépészeti elemek vizsgálatára az építészeti, bányászati iparágak, az autó- és hadiipar számára.

Az RSP3-6 egy mérőtapintóból és tapintószárak egy sorozatából áll, melyek különböző alkalmazásokhoz lettek fejlesztve. A termékhez egyenes és eltolt hatásvonalú (szögben álló) tapintószárak érhetők el, melyek gond nélkül helyettesítenek bármilyen más mérőszerszámot, így egyetlen mérőgép használatával szinte minden mérési feladatra találhatunk optimális megoldást. Az egyenes tapintószárakkal akár 800 mm-es hossz is elérhető, az eltolt hatásvonalú szárak maximális hossza pedig 600 mm, a REVO forgástengelyétől mérve.

A 3D kapcsoló mérőtapintóként és 2D szkennelési alkalmazásokra is használható újdonság az EMO 2015 kiállításon is látható lesz a vállalat standjánál.

Forrás:Renishaw

További információ

A Renishaw hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]