Professzionális CAD szoftver már Android-on is

Az Onshape Androidos verziójának bemutatásával lehetőség nyílik, hogy professzionális 3D CAD terveket készítsünk egy telefon, vagy tablet segítségével.

Több mint 1 milliárd aktív felhasználóval az Android a legnagyobb mobilos operációs rendszer. Az Onshape Androidos verziójának kifejlesztésével nagy lépést tesznek a CAD adatok elérhetőségének fejlesztésében azzal, hogy mostantól telefonról és tabletről is akadálymentesen végezhetők a tervezési feladatok. Az Onshape Mobile ingyenesen letölthető a Google Play store-ból.

Az Onshape csapatának célja mindig az volt, hogy biztosítsa felhasználói számára a lehetőséget, hogy akárhol, akármilyen eszközön dolgozhassanak a CAD terveiken. Mára sikerült elérni, hogy Windows, Mac, Linux és Chromebook eszközökön, valamint mostantól Android és iOS eszközökön is használható legyen. A program hordozható verziójának köszönhetően a felhasználók a számukra legkényelmesebb platformon végezhetik tervezési feladataikat.

https://youtu.be/nDmmGG1fQd4

Az Onshape Mobile egy teljes, professzionális tervező program, amely minden CAD eszközt tartalmaz, így lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy kimozduljanak az irodából, ott és akkor folytassák a tervezést, ahol és amikor csak akarják.

A fejlesztés során a cég egy precíz érintőképernyős felületet dolgozott ki, ami hatékonyan helyettesíti a hagyományos billentyűzet és egér segítségével végrehajtható műveleteket. Minden CAD parancs és folyamat egyetlen ujjmozdulattal kezelhető.

https://youtu.be/gA9FAfuPi6U

Amikor belefogtunk, sokan szkeptikusan álltak a dologhoz, nem gondolták, hogy egy ilyen kis eszközön is lehet tervezni,” magyarázta Ravi Reddy, az Onshape Mobile csapatának vezetője. “Megoldottuk a precíziós kiválasztás problémáját és megkönnyítettük a vázlatkészítés folyamatát az érintés alapú offset eszközökkel. Hozzáadtunk egy intuitív zár funkciót is, amivel a zoomolást és forgatást könnyítjük meg a vázlatkészítés és az összeállítás közben.

Forrás: Onshape

További információ

Az Onshape hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]