Pontossági vizsgálat szerszámgépekhez az Optimum Szervizétől

Mostantól lézeres interferométeres méréssel, vezeték nélküli körteszt méréssel, és főorsó rezgésméréssel bővítjük szervizszolgáltatásainkat, amelyek kiküszöbölik az előre meg nem jósolható géphibák miatti selejtgyártásokat.

A szakmában ki ne találkozott olyan gép meghibásodással, amely pár percen belül kijavítható lehetett volna, ha ismerjük annak pontos helyét és jellegét. Nem számít, hogy új vagy régi a gép, bizonyos hibák bármely esetben könnyen előfordulhatnak. A selejtmentes termelés titka, hogy mindig tisztában legyünk a gépeink jelenlegi állapotával és azok zökkenőmentesen termeljenek számunkra.

Az új szolgáltatásaink segítik a gyártástervezést, a gépek pontos beállításait, illetve a szükséges karbantartások megfelelő időben történő elvégzését.

Optimum_xl80_01_cikk

A Renishaw XL-80 típusú lézeres interferométer rendszerrel a felmerülő golyósorsó pontatlanság mérhető ki. A lézerforrás precíziós stabilizálásának és a környezeti tényezők pontos kompenzálásának köszönhetően a lineáris mérési pontosság értéke garantáltan ±0,5 ppm. Az adatok felvétele akár 50 kHz-en is történhet, 4 m/s maximális lineáris mérési sebességgel és 1 nm lineáris felbontással. Minden mérési opció (nemcsak a lineáris) interferometrián alapul, ami garantálja a rögzített adatok pontosságát. A lézeres méréshez társul még az XCal-View adatelemző szoftver is, amely továbbfejlesztett funkciókat kínál a Renishaw lézereivel rögzített adatok vizsgálatához. Ez egyszerűbbé, gyorsabbá és felhasználóbaráttá alakítja az elemzést és a jelentéskészítést.

Optimum_xl80_02_cikk

A Renishaw QC-20W típusú vezeték nélküli körteszt rendszer segítségével kompenzálható a megmunkáló gép ágyának négyzetessége, felmérhető a tengelyek irányváltási csúcsa, holtjátéka, szervo hiba, valamint az útmérő rendszerek hibái. A vezeték nélküli technológiának köszönhetően a mérés zárt munkatérben, üzemi körülmények között végezhető el. Az adapterekkel kisebb és nagyobb méretű esztergán és marógépen is pontos méréseket tudunk elvégezni.

Senki sem szeretne hibás alkatrészeket gyártani vagy gépmeghibásodás miatt hosszabb időre kiesni a termelésből. Az alkatrészek méretbeli és felületi hibáit előidézheti a nem megfelelő szerszámozás, az orsó kopása vagy a munkadarab nem megfelelő befogása. A szakmában azt tapasztaltuk, hogy a hibát a szerszámgépen belül legtöbbször a nem megfelelő pozicionálás okozza, amelyet a gép geometriai, dinamikai és holtjátékokból eredő pontatlansága idéz elő.

Optimum_xl80_03_cikk

Az elvégzett mérésekről dokumentáció készül, és a végén azok átadásra kerülnek az ügyfeleink számára. Az állandó méréseknek köszönhetően nyomon követhető a gép aktuális állapota, előre megjósolható az esetleges kopások kialakulása, és időben betervezhető a karbantartás folyamata. Így könnyen megelőzhető az esetleges meghibásodások keletkezése. Minden Optimum Hungária Kft. által telepített CNC-gép telepítése után referenciaméréseket végzünk, melyek során ügyfeleink is meggyőződhetnek az általuk vásárolt gépek pontosságáról. Ezeket pontosan dokumentáljuk, az adatokat eltároljuk, amelyek a későbbi mérések alapjául szolgálnak majd.

További információ:

Az Optimum Hungária Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]