Különlegességek a Walter-tól: Tool·ID Solution és DC170 Supreme

Walter Tool·ID Solution

Az intelligens gyárak koncepciójának egyik legfontosabb eleme a Walter Tool·ID Solution, ami jelenleg is tesztelés alatt áll egy ügyfelük által. Ezzel a megoldással a szerszámok adatai a megmunkálógéphez juttathatók, az adatok kiértékelésével pedig gyorsan előállíthatók a szükséges megmunkálási paraméterek. A szerszámhoz tartozó adatok egy egyedi azonosító, például a szerszám szárán lézerrel gravírozott adatmátrix formájában tárolhatók.

Waletr_Smart-Factory_cikk

A Tool·ID Solution segítségével idő takarítható meg, emellett a gyártási folyamatok megbízhatósága is növelhető. A vállalat emellett egy olyan rendszer fejlesztésén is dolgozik, ami részletes betekintést enged a megmunkálási folyamatokba. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy minden, a megmunkálási körülményeket meghatározó adat áttekinthető és feldolgozható legyen a felhasználók számára. Arról, hogy a fejlesztéseket milyen irányban folytassák, jelenleg is konzultációkat folytatnak ügyfeleikkel. Elmondásuk szerint az első jelentkezők a közeljövőben fogják megkezdeni a rendszer használatát, hogy a jövőbeni fejlesztésekhez tanácsokat adhassanak.

A jövőben a felhasználók egyetlen gombnyomással megtekinthetik, kiértékelhetik az adatokat – akár egy okostelefon vagy egy tablet használatával is,” mondta Holger Langhans, a Walter Multiply igazgatója. “Ez olyan átfogó képet ad majd a folyamatokról, ráadásul valós időben, ami segíthet csökkenteni a leállásokat, a megmunkálási időt és elősegíti a hibák kiküszöbölését. Ezeket az applikációkat az App Store-hoz hasonló platformon keresztül érhetjük majd el.

DC170 Supreme acél és öntöttvas munkadarabokhoz

A szerszám forradalmian új dizájnja és tulajdonságai egy eddig nem ismert teljesítményszintet tesznek elérhetővé. Az új fejlesztésű szerszám mind külső, mind technológiai jellemzőinek köszönhetően kitűnik a tömegből. A lapos hornyok terelik a hűtőfolyadékot, ami a szerszám hegyénél van kivezetve, ezzel biztsítva a 360°-ban történő hűtést. Ennek köszönhetően a keringetett hűtőfolyadék hatékonyabban képes befolyásolni a megmunkálási hőmérsékletet.

Walter_DC170Supreme_cikk

A szerszám hegyén található radiális szalagok jelentik a legnagyobb újdonságot, hiszen tömör keményfém szerszámon ilyet eddig nem alkalmaztak. Különösen azért fontos ez, mert kiválóan tompítják a megmunkálásból adódó rezgéseket, így a szerszám mindig pontosan a szerszámpályán haladhat. Továbbá az egyedi dizájnnak köszönhetően egy hagyományos tömör keményfém szerszámhoz képest jóval nagyobb tömeggel szemben hat a vágóerő. Ez teszi a DC170 Supreme-et igazán keménnyé, ami különösen akkor fontos, ha keresztfuratokat szeretnénk megmunkálni vele. Rövid összefoglalva tehát, a szerszám minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy kimagasló megbízhatóságot és hosszú élettartamot biztosítsanak, még a magas igénybevétel esetén is. A jelenleg elérhető 16xD és 20xD fúróhosszak mellett a vásárlók mostantól rövidebb, 3xD, 5xD, 8xD és 12xD szerszámok közül is válogathatnak.

Forrás:Walter

Megosztás
[
    ]