KEL-PORTAL munkadarab kezelő rendszer a Kellenberger-től

Az 1917-ben alapított Kellenberger a hidraulikus és CNC vezérelt precíziós köszörűk fejlesztésére és gyártására specializálódott.

A céget 1995-ben vásárolta fel a Hardinge Group, így a világ egyik legnagyobb szerszámgépgyártó vállalatcsoportjának tagjaként folytathatta tevékenységeit. A svájci cég egyedülálló portfóliójában precíziós univerzális, valamint síkfelület, produkciós és oszlopköszörűk is megtalálhatók.

Kellenberger_KEL-PORTAL_cikk1

KEL-PORTAL

A Kellenberger által feljlesztett univerzális CNC köszörűhöz, a KEL-VITA-hoz fejlesztett munkadarab-kezelő rendszert kis és közepes sorozatokhoz tervezték. A 3 köszörűkoronggal rendelkező gép palástköszörülésre, furatköszörülésre és síkköszörülésre is használható, így a különböző alkatrészek gyors cserélése jelentősen javíthatja a rendszer hatékonyságát.

A munkadarab cserélővel felszerelt köszörű szinte bármilyen iparág számára megfelelő megoldás lehet a rugalmasságának és sokoldalúságának köszönhetően. A paraméter alapú szoftveres vezérlés és a gyors alkatrész cserélési idők csökkentik a megmunkáláshoz szükséges időt. A kiváló minőségű, svájci gyártmány 20 és 5000 darabszám közti sorozatok gyártásához ajánlott, de akár egyedi alkatrészek elkészítéséhez is használható. Az eszköz használata minimális tanulással elsajátítható.

Kellenberger_KEL-PORTAL_cikk2

A KEL-PORTAL különböző koncepciókban érhető el, melyek mindegyike egyedi tulajdonságaival fokozza a sorozatgyártás hatékonyságát. A munkadarabok kezelését 6 különböző megfogó kar végzi, melyek 6 és 80 mm közti átmérők megfogására alkalmasak.

Kellenberger_KEL-PORTAL_cikk3

Fix szállítószalag

A fix szállítószalagot az adott munkadarabok méretének megfelelően állíthatjuk, így akár 400 mm-es alkatrészekhez is használható.

Palettázó rendszer

A standardizált, állítható méretű paletták a szállítószalagra rögzíthetők. A rendszer különböző méretű palettasorokkal és ciklus intervallumokkal is elérhető.

Kellenberger_KEL-PORTAL_cikk4

Opcionális kiegészítők

  • Munkadarab tartó akár 312 férőhellyel
  • Személyre szabott megfogók
  • További kiegészítő megfogók hosszú és nem szimmetrikus tengelyekhez
  • Rugós nyomás érzékelő a megfogókhoz
  • Levegő befújás a burkolatban

Technikai paraméterek

Max. munkadarab átmérő 100 mm
Max. megfogható átmérő 6-80 mm
Max. munkadarab hossz 400 mm
Max. súly 5 kg
Betöltési ciklusidő 15-20 s
Munkadarab cserélési idő 4-5 s
Pozicionálási pontosság (teljes rendszer) ± 0.15 mm

Forrás:Kellenberger

További információ

A Tecno.Team honlapja
A Kellenberger honlapja

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu