GC3225 és GC3210 – két új minőség, amelyek lefedik az összes öntöttvas-esztergálási műveletet

A Sandvik Coromant két új lapkaminőséget mutatott be az öntöttvas-megmunkáláshoz. A GC3225 és a GC3210 együtt egy új lapkaminőségláncot alkot, amely lefedi az összes öntöttvas-esztergálási műveletet mind szürke, mind gömbgrafitos öntvények esetén.

A GC3225 a Sandvik Coromant első számú ajánlata az öntöttvas-esztergálási alkalmazásokhoz. Úgy lett kifejlesztve, hogy még a legnehezebb körülmények esetén is biztonságot nyújtson és problémamentes megmunkálást biztosítson.

Sandvik_GC3225_GC3210 ontottvas-esztergalashoz_cikk

A GC3210 egy, a felületi kopással szemben magas fokú ellenállást biztosító minőség, amely jó és átlagos megmunkálási feltételek esetén is alkalmas az öntöttvas anyagok esztergálására. Növeli a megbízhatóságot és a termelékenységet megszakított forgácsolás, magas forgácsolási sebességek, nedves vagy száraz megmunkálás, megmunkált felület, illetve lágy öntvénykéreg esetén is.

GC3225 és GC3210 öntöttvas-esztergáláshoz.

GC3225 és GC3210 öntöttvas-esztergáláshoz.

A teljesítmény optimalizálásához szükséges forgácsolóél-biztonság és kopásállóság biztosításának érdekében a GC3225 és GC3210 minőségek egy finomszemcsés keményhordozóval kombinált CVD bevonattal rendelkeznek. Továbbá az optimalizált mikrogeometriákkal ellátott, innovatív kialakításuk megkönnyíti a könnyű forgácsolási műveleteket, és ezáltal csökkenti a forgácsolási erőket és növeli az éltartamot.

Az ügyfeleknél végzett tesztek figyelemre méltó eredményeket mutattak. A GC3225 még akkor is működik, amikor a többi lapka már élettartama végére ért. Ha a lapkát gömbgrafitos öntöttvas megmunkálása során használták, egy versenytárs minőségéhez képest 70%-os éltartam-növekedést lehetett elérni. A GC3210 a differenciálházak burkolatának megmunkálása során végzett tesztekben egészen hihetetlen eredményeket ért el. Miután egy versenytárs minőségéről a GC3210-re váltottunk, 38%-os éltartam-növekedést tudtunk elérni.

Forrás:Sandvik Coromant

További információ

A Sandvik Coromant honlapján

Megosztás
[
    ]