CES Selector 2016 – Anyagkezelés a költséghatékony és jobb hatásfokú termelésért

Az új kiadás tartalmazza az új fejlesztésű költségkezelési modellt, új anyagminőségeket és –jellemzőket, dokumentum és jelentésszerkesztő modulokat.

Granta_logo_cikkGranta Design nemrég jelentette be az új fejlesztésű CES Selector 2016 szoftverét, mely innovatív eszköz a költség-meghatározáshoz, nyersanyag és feldolgozás kezeléshez. Könnyen kezelhető moduljai biztosítják a kimutatások, diagramok és prezentációk egyszerű és gyors készítését. A CES Selector egy PC alapú szoftver, mely közismert az anyagtechnológusok és folyamat mérnökök között. A szoftver megkönnyíti a nyersanyagválasztást, így egyaránt csökkentve a gyártás és a tervezés költségeit.

Az új Part Cost Estimator (Alkatrész Árbecslő) modul a fejlesztő cég valamint a különböző iparágak szakembereinek együttműködéséből született (műanyag- és kompozit ipar, fémkereskedelem). A modul a tervezés kezdeti fázisától, már a koncepcióképzéstől kezdve segíti a tervezők munkáját. Már az előtervi szinten – mikor számos paraméter még nem tisztázott -, segít a megfelelő anyagok kiválasztásában, illetve a nem megfelelők gyors kizárásában. A modul az árbecslésnél figyelembe veszi az alkatrész anyagát, az alakadási folyamat összetettségét, az alkatrész geometriájának bonyolultságát, befoglaló méreteit, az előgyártmány lehetséges méreteit, az újrahasznosítás esetleges költségeit. A szoftver anyagtáblája több mint 4000 különböző anyagminőséget tartalmaz, azok költségeivel és tulajdonságaival együtt.

Fejlett diagramm szerkesztő modull Kifejező és könnyen érthető diagramok, elemzések és kimutatások készítése.

Fejlett diagramm szerkesztő modull
Kifejező és könnyen érthető diagramok, elemzések és kimutatások készítése.

Egy másik új modulja lehetővé teszi, hogy a felhasználók megvizsgálják egy alkatrész kialakításának hatását az alapanyag költségeire, például azt, hogy hogyan befolyásolja a teljes költségeket, ha I-tartót, vagy négyszög profilt használnak fel egy adott termékhez.

Jelentős fejlesztés még a szoftver dokumentumkészítő egysége, mellyel könnyen készíthetünk diagramokat, kimutatásokat számításainkról, így könnyítve meg az esetleges további mérlegeléseket. A grafikonokon több „optimalizációs” vonalat megjeleníthetünk, melyek az adott követelményeknek megfelelően ábrázolják a számított optimumot. A felhasználók magasabb szintű elemzéseket végezhetnek, pl. milyen anyagvastagságnál vált át egy tartó tönkremenetele a kihajlásról a képlékeny folyásig.

Part Cost Estimator A Part Cost Estimator: hogyan befolyásolja az alkatrész árát a gyártási technológiája, befoglaló mérete, geometria kialakítása és összetettsége, szabványos- vagy egyedi kialakítása, újrahasznosítási költsége.

Part Cost Estimator
A Part Cost Estimator: hogyan befolyásolja az alkatrész árát a gyártási technológiája, befoglaló mérete, geometria kialakítása és összetettsége, szabványos- vagy egyedi kialakítása, újrahasznosítási költsége.

Rengeteg frissítést adtak ki a MaterialUniverse-hez, melyek a CES Selector lelkét, az anyagtáblát bővítették. Mivel a cégek a költségcsökkentési lehetőségeket a kis tömegű, gazdaságos kialakítású termékekben keresik, ezért alternatív anyagminőségek, például: hosszú-szénszálas kompozitok, bevonatolt műanyagok, szálerősítéses műszaki műanyagok alkalmazását is egyre gyakrabban részesítik előnyben. Egyre növekvő érdeklődés övezi az additív technológiákat is, emiatt a fejlesztők 15 különböző 3D nyomtatási technológiát és anyagminőséget is beépítettek a táblázatba, lefedve a depozíciós technológiákat és a réteges kézi laminálást. A szabványtáblázatok bővítésével pedig már könnyebb megtalálni az adott ország műszaki követelményeit is.

Egyéb speciális fém- és műanyagipari adattáblák is frissítve lettek: MMPDS, MI-21, StahlDat SX, SteelSpec CAMPUS Plastics®, M-Base® and Prospector Plastics®. Az új Coatings add-on felületkezelő modul – mely kifejezetten a repülőgép technológiával foglalkozó iparágak számára lett kifejlesztve – segíti a tervezőket kiválasztani a költség- és teljesítmény optimált megoldást a bevonatok, felületkezelések közül is.

Természetesen a fejlesztők lehetőséget biztosítottak szoftverükben saját anyagminőségek, céges szabványok feltöltésére és alkalmazására is. Excel template-ek segítségével nagy mennyiségű anyagminőség importálható a szoftver belső adatbázisába.

„Izgalommal vártuk az új Part Cost Estimator modul piacra dobását, mely remek példa ügyfeleink visszajelzéseinek alkalmazására.” mondta Dr Charlie Bream, Granta Design CES Selector termék menedzsere. „Ügyfeleink tanácsainak és javaslatainak meghallgatása és alkalmazása biztosítja cégünknek, hogy praktikusabb megoldásokat biztosíthasson partnereinek.”

További információ:

A Granta Design hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]