5 tipp Fusion 360 felhasználók számára

Parametrikus képességek, ismétlődő parancsok

Kezdő Autodesk Fusion 360 felhasználóinknak segítünk megismerkedni a Fusion 360 eszközzel. Többek között szót ejtünk majd a parametrikus képességekről, az ismétlődő parancsokról és a geometriák hozzáadásáról.

  1. Mire kattintsak? Nem biztos benne, mit tegyen, miután kijelölt egy parancsot?Tartsa egy helyben a kurzort, és megjelenik a súgó szövegdoboza egy tippel.

Autodesk_Fusion_360_tipp_1

Például: Miután a Create –> Box (Létrehozás –> Téglatest) parancsra kattintva létrehozott egy téglatestet, a tipp barátságosan és roppant hasznosan azt fogja javasolni, hogy „Select a Plane or Planar Face” (Jelöljön ki egy síkot vagy síklapot), amelyben elhelyezheti a téglatestet.

  1. Az ismétlésről: Újra és újra végre kell hajtania ugyanazt a műveletet? Használja ki a jelölésmenü által nyújtott lehetőségeket. A legutóbbi parancs megismétléséhez tartsa lenyomva a jobb egérgombot, majd húzza a kurzort felfelé. Ugyanez vonatkozik a jelölésmenü további szolgáltatásaira.

Autodesk_Fusion_360_tipp_2

Például a visszavonáshoz tartsa lenyomva a jobb egérgombot, majd húzza a kurzort balra.

  1. A tervezésről: Használja ki a Fusion 360 parametrikus képességeit. A Fusion 360 szinte minden olyan számot, amit egy párbeszédpanelen megad, paraméterként ment el. A módosítási menüből nyithatja meg a paraméterek párbeszédpanelét. Héjmodellek készítésekor mindig ezt használom. A héj létrehozásakor a parancsokban úgy állítsa be az értékeket, hogy azok egy felhasználói paraméterrel egyenlőek legyenek, így pár kattintással könnyedén módosíthatja a héj falvastagságát.

Autodesk_Fusion_360_tipp_3

  1. Formázott geometria hozzáadása:Előfordulhat, hogy úgy érzi, hogy a létrehozott mértani testet csak nyújtja, pedig valójában geometriát szeretne hozzáadni szerkesztéssel. Ilyen esetben tartsa lenyomva az alt billentyűt, majd használja a formaszerkesztő manipulátort a további felületek és élek hozzáadásához. Látja, mekkora a különbség?

Autodesk_Fusion_360_tipp_4

  1. Mozgatás:Nehezére esik a teljes test kijelölése a Move (Mozgatás) eszközzel? Az áttekintőtárban kattintson a test nevére, hogy biztosan kijelölje azt. Most már szabadon mozgathatja a testet a felhasználói felületen.

Autodesk_Fusion_360_tipp_5

Forrás:autodeskforum.hu

További információ

További tippek és esettanulmányok az autodeskforum.hu oldalon.

Megosztás
[
    ]