16. Hungarokorr konferencia és kiállítás – Alternatív felülettechnikai megoldások és kihívások a korrózióvédelemben

A Magyar Korróziós Szövetség (HUNKOR) kezdeményezésére és közreműködésével – több éves kihagyás után-, ismét megrendezésre került a 16. Hungarokorr kiállítás és nemzetközi konferencia a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) által biztosított törökbálinti helyszínen. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, mind a korróziós szakembereket, kutatókat, egyetemi oktatókat itthonról és külföldről, valamint a korrózióvédelemben érdekelt ipari szereplőket, kis-, közepes és nagyvállalkozásokat egyaránt megmozgatta.

A közlekedéstől a családi háztartásokig nap, mint nap, számtalan helyen találkozunk és használjuk a különféle fémekből és fémötvözetekből készült szerkezeteket (vasút, járművek, hidak, egyéb műtárgyak), kisebb nagyobb eszközöket és alkatrészeket (gyártóberendezések és csővezetékek tartályok, gépelemek, elektronikai cikkek). Ezek biztonságos működéséhez a korrózió védelmük is szervesen hozzátartozik. Ennek elhanyagolása akár katasztrofális baleseteket (robbanás, omlás, áramütés) és nagyobb haváriát is okozhat.

hunkor_logo_cikk

A konferencia vezérmotívuma a Környezettudatos Magyarország, a fenntartható fejlődés az Európai Unióban, az európai trendek és magyar eredmények megismertetése a korrózióvédelemben.

Célja, hogy a legfrissebb nemzetközileg is jelentős kutatási eredményeket bemutassa, és rávilágítson a korrózióvédelem szerepére a fenntartható fejlődés és a környezetbarát technológiák terén.

A konferencia három napos volt. Az első nap Ipari fórumot, a második napon Tudományos konferenciát és MOL üzemlátogatást szerveztek, a harmadik napon pedig a kiállítók, és a korrózióvédelemben érdekelt szakmai szervezetek mutatkoztak be.

A résztvevők hazai kutatók, egyetemi oktatók, cégvezetők, és rangos nemzetközi szaktekintélyek (Prof. Dr. Pier Luigi Bonora Olaszországból, Prof. Dr. Rajan Ambat Dániából, és Prof Dr. Gregor Mori Ausztriából) előadásaival ismerkedhettek meg.

A Nemzetközi Konferencia remek lehetőséget biztosított új szakmai ismeretek megszerzésére, és kitűnő alkalomat adott a magas szintű szakmai kapcsolatok ápolására.

A konferencia főbb témakörei között szerepeltek a korróziós folyamatok és korszerű korrózióvédelmi eljárások. Ebben a témakörben, szó esett az ipari gyártástechnológiák korróziós vonatkozásiról, korróziós folyamatok, és káresetek laboratóriumi vizsgálatának modellezéséről,a védőfilmek, korróziós inhibitorok fejlesztéséről és alkalmazásáról, valamint a katódos védelemről.

Ezt követte a fém-és ötvözetbevonatok illetve szervetlen védőbevonatok témaköre, melyben említést kapott  többek között a tűzzománcozás és a tűzihorganyzás is. Majd a galvanizálásról és galvánbevonatokról tartottak előadást a szakmabeliek, a konferencia zárásaként pedig a környezetvédelem kapott szót.

 

Forrás: Hungarokorr

További információ

A HUNGAROKORR Nemzetközi Konferencia honlapján.

Megosztás
[
    ]