Siker a tervezésben, siker a gyártásban – Nyitott szemmel álmodók

A móriak kiválóan értenek a borhoz, de a helyiek a szőlőművelés és borkészítés mellett az iparban is megállják a helyüket. Ezt bizonyítja a városban működő, 70 százalékban exportra termelő fémalkatrész-gyártó Lincz és Társa Kft. sikere is.

A rendszerváltozás reményteli időszak volt, a kezdeti eufória azonban gyorsan elcsendesedett, ahogy az egykor nyüzsgő gyártelepek kapuira lakat került, a szebb napokat megélt üzemcsarnokokat pedig birtokba vette a gyom, meg a rozsda. Valószínűleg ez a sors várt volna az egykori Móri Állami Gazdaság szerviztelepére is, amelyet a bezárás alternatívájaként az egység egykori vezetője, idősebb Lincz István vett át újonnan alapított cégével. Ez a vállalkozás ma a Lincz és Társa Kft., amelyet – a generációváltást követően – gépészmérnök fia, ifjabb Lincz István irányít.

Lincz_cikk4

Értékteremtők

Lincz_cikk1

Gyerek- és ifjúkori emlékeimben otthonom, Mór nyüzsgő kisvárosként él, amelyben jól megfért egymás mellett az ipar és a mezőgazdaság. Szerencsére ez az egyensúly a mai napig érezhető, köszönhetően annak, hogy a rendszerváltás előtt itt működő üzemek helyében újak nőttek ki a földből, vagy a megszűnés helyett tulajdonost váltottak. Ez utóbbi körbe tartozik az egykori állami gazdaság szerviztelepe is, amelyet édesapám vállalkozása működtetett tovább 1995-től. Nehéz idők voltak: minden forintért meg kellett küzdeni, így az általános ipari lakatosmunkák mellett kerítéshegesztést vagy madárkalitka gyártást is fel kellett vállalni – mondta ifjabb Lincz István, aki 2009-ben vette át az ügyvezetői stafétát édesapjától.

A Lincz és Társa Kft. gyorsan kinőtte a kisüzemi szerepet, és IMAG IKARUS Móri Alkatrészgyártó Kft. számára vállalt egyszerűbb szériagyártási feladatokat. A cég harmadik életszakaszában már több megrendelőnek gyártottak fémipari alkatrészeket közepes szériákban, visszatérő jelleggel, de ekkor még a kisebb, alkalmi munkákat is megtartották. A kft. a 2000-es évek elején lépett a fejlődés követező szakaszába.

Napjainkban már csak felhasználásra kész komponensek szériagyártását végezzük szerződéses termékgyártó partnerek számára. Mind az alkatrészek és komponensek, mind pedig a felhasználási területük viszonylag széles kört alkotnak. Hegesztett szerkezeteket éppen úgy gyártunk, mint előszerelt alkatrészeket, vevőink között pedig – a teljesség igénye nélkül – haszongépjármű-gyártó és beszállító, szivattyúgyártó, mezőgazdasági gépgyártó, vasúttársaság, telekom vállalat egyaránt megtalálható. Közel 40 munkatársat foglalkoztató kis-közepes vállalkozás vagyunk, 4 gyártócsarnokban, összesen 2200 m2-en dolgozunk, tanúsított minőségbiztosítási rendszert és mérőlabort működtetünk, optimális belső anyagáramlási folyamatot alakítottunk ki, a szereldénkben pedig kanban rendszerben oldjuk meg szerelés kisebb alkatrészekkel való kiszolgálását. Emellett vállalatirányítási, illetve fejlett ügyviteli szoftvert alkalmazunk, és korszerű termelési elveket, módszereket igyekszünk kisvállalati környezetre átültetni a józanész határáig. E körbe tartozó megoldás például a digitális rajztár és az automatikus verziókövetés, amely gyakorlatilag kizárja a hibázás lehetőségét – jegyezte meg az ügyvezető.

Lincz_uzem_cikk

Gyártásközpontú szoftver

A Lincz és Társa Kft. 70 százalékban exportra termel, és kizárólag minőségi fémalapanyagok használ fel. Maguk végezik a gyártástervezést és gyártáselőkészítést, gyártási képességeik közé pedig a profilmegmunkálás, fémlemez-megmunkálás, forgácsolás, hegesztés, profestés és szerelés tartozik. Minden területen prémium kategóriás szerszámgépeket, hegesztőberendezéseket alkalmaznak egyrészt az elvárt minőség biztosítása, másrészt az üzembiztonság, a folyamatos üzem fenntartása érdekében.

Lincz_cikk3 Lincz_cikk5

Európai ipari vállalkozások tízezreihez hasonlóan a 2008-ban indult gazdasági lejtmenet megtörte fejlődésünk lendületét, de megértettük a válság üzenetét, és 2010 után már jelentős beruházások kapujában álltunk. Új CNC lemezmegmunkáló berendezéseket, valamint CNC megmunkálóközpontot vásároltunk, ezért régi vágyunkat, egy fejlett CAD/CAM-rendszer beszerzését is gyorsan be kellett teljesíteni. Elhatározásunkban szerepet játszott az is, hogy 2002-től a lemezmegmunkálás területén alkalmazni kezdtünk egy felsőkategóriás megmunkálástervező szoftvert, és nem bántuk meg, hogy sok pénzt adtunk érte, mert jó befektetés volt. Elsőként felmértük a piaci kínálatot és végiglátogattuk a potenciális szoftverforgalmazókat. Egyértelművé vált, hogy kiváló megoldások közül választhatunk, és egyre nehezebbnek tűnt meghozni a végső döntést. Ugyanakkor volt egy termék, a székesfehérvári Cad-Cam Solutions Kft. által forgalmazott TopSolid szoftver, amelyhez kollégáimmal többször visszatértünk. Az egyik fontos részlet, amely alapján úgy éreztük, hogy ez a rendszer kiemelkedik a mezőnyből az az in-situ tervezés lehetősége, vagyis az, hogy egyetlen modelltérben dolgozhatunk, a másik, számunkra fontos tényezőként pedig a szoftver integráltsága jelentkezett. Ez azért volt lényeges, mert az újonnan indult marási tevékenységünk, az azt kiszolgáló CNC szerszámgépek miatt nem csak CAD, hanem megfelelő CAM megoldásra is szükségünk volt. Összességében azt tapasztaltuk, hogy a TopSolid 6-os kezelőfelülete nem éppen divatos, ugyanakkor a szoftveren érződött a mérnöki szemlélet és a gyártásközpontúság. Ezen „csak” annyit kell érteni, hogy a tervezés a gyártás logikája szerinti, aki pedig a gyártásban dolgozik, tudja, hogy ez nagy előny. Volt még egy fontos szempont, ami miatt végül a TopSoldira esett a választásunk: a 7-es verzió már a csőben volt, és az előzetes információk alapján az új változat kifejezetten erősnek mutatkozott a lemezes tervezés területén – emlékezett vissza a kezdetekre ifjabb Lincz István. Az ügyvezető elmondta: az is sokat nyomott a latba, hogy a Cad-Cam Solutions Kft.-t gárdáját gyakorló mérnökök alkotják, akik nemcsak értékesítik a TopSolid szoftvert, hanem a mindennapi munkában, versenykörnyezetben is használják. Emellett saját műhelyükben egy korszerű megmunkálóközponttal marást is végeznek. A szoftverforgalmazó így nem csak licencet adott a Lincz és Társa Kft.-nek, hanem személetmódot, konkrét alkalmazási tanácsokat is, például az offline programozás kapcsán, sőt marási technológiai tudást is megosztott a móri szakemberekkel. – Mindez óriási érték számunkra, hiszen a CNC marással abban az időben indultunk, és jó érzés volt a Cad-Cam Solutions Kft. mai napig is aktív szakmai támogatását magunk mögött tudni – mondta ifjabb Lincz István.

Szabadság

A móri vállalkozás a TopSolidot univerzális eszközként forgácsolási és lemezmegmunkálási feladatoknál is alkalmazza a vevőktől érkező modellek feldolgozásától a síklemez termékek előállításán, továbbá a megmunkáláshoz szükséges gyártóeszközök, sablonok tervezésén és kivitelezésén át szerszámok gyártásáig. A Lincz és Társa Kft.-nél ugyan nem végeznek termékfejlesztést, nem ritka azonban az olyan megkeresés, amely esetében a leendő megrendelő csak vázlatos koncepcióval rendelkezik, vagy az általa küldött 3D modell nem használható fel közvetlenül. Ilyenkor terveznek, illetve tervet módosítanak a megrendelővel egyeztetve.

Ha csak egyetlen részletet kellene kiemelni, hogy miért szerettük meg TopSolidot, akkor az a sajátos modellezési technológiája lenne. Más tervezőrendszereknél első lépésben létre kellett hozni egy alkatrészt, majd azt beemelni egy összeállításba. Ezt követően már működik az úgynevezett helyben tervezés, vagyis tovább építhető az alkatrész az összeállítás részeként. A TopSolidban azonban eredendően lehet kötöttség nélkül alkatrészt vagy összeállítást rajzolni, nincs szükség környezetváltásra, ráadásul a szilárdtest és a lemezes műveletek között szabad az átjárás. Így például egy szilárdtestnél tervezett fúrás átvihető egy lemezalkatrészre, de ugyanez fordítva is lehetséges, mert nincs megkülönböztetés szilárdtest és lemezalkatrész között. Az „összeállítás meghatározása”, illetve a „darab meghatározása” funkciókkal arról is szabadon dönthetünk, hogy egy adott alkatrészt, például a gyárthatóság érdekében kettévágunk és a továbbiakban azt, illetve azokat kényszerezéssel egy vagy két alkatrészként kezeljük. Az általunk megismert CAD/CAM alkalmazások között a TopSolidot a parametrizálhatóság szempontjából is a legjobbnak érzékeljük. Egy egyszerű példával szemléltetve: egy 5-ajtós szerszámos szekrényt terveztünk, és az ajtók számát, mint paramétert adtuk meg. Később szükségünk volt egy 3-ajtós szekrényre is, így semmi mást nem kellett tennünk, mint az ajtók számát néhány kattintással 3-ra csökkenteni, a TopSolid minden mást, így például a lemezméretet is automatikusan ehhez igazított. Úgy tudom, hogy az elmúlt években már más rendszerekben is fejlődött a helyben tervezés lehetősége, és megoldást kínálnak a szerelési környezetben történő új alkatrész létrehozására, de azt a tervezési szabadságot, amelyet a TopSolid nyújt, eddig más rendszerekben még nem tapasztaltuk. Olyan ez, mintha nyitott szemmel álmodhatnánk a tervezés első pillanatától kezdve, míg hagyományos modellezési megoldásoknál az álom elejét, azaz első alkatrész létrehozását még csukott szemmel, az összeállítás, a szerelési környezetet nem látva kell megélni – számolt be felhasználási élményeiről a móri vállalkozás ügyvezetője. Ifjabb Lincz István kitért arra is, hogy a TopSolid 7-es verziójába integrált termékadat-kezelő (PDM) rendszer is nagy hasznukra van. Egy adott projekt minden „kellékét”, így rajzokat, a szabványelemeket, e-maileket, képeket és egyéb dokumentációkat egy helyen tudnak kezelni. Azonnal képesek válaszolni a vevői kérdésekre, kérésekre, rendezett munkafolyamatokat alakíthattak ki, és biztosítottá vált a rajzok automatikus verziókövetése is.

Lincz_cikk2

Szerelem

Ha egy szoftver kapcsán szabad ilyen kifejezéssel élni, kollégáimmal együtt „beleszerettünk” a TopSolidba. Ha egy hétig nem tervezhetek valamit a szoftverrel, már hiányérzetem van, így alkalmanként hobbi céllal is elindítom a rendszert. Ez a kötetlen, „játszó” tervezés is hasznos, hiszen a TopSolidban folyamatosan felfedezek olyan lehetőségeket, amelyeket később a gyártástervezésben is hatékonyan alkalmazunk. Korábban több tervezőrendszerrel is dolgoztam, de egy idő után már az az érzés alakult ki bennem, hogy elértem a funkciók végére. A TopSolid esetében ezt nem tapasztalom. A szoftver persze nem játék, hanem termelőeszköz, amelynek éppen olyan megtérülési mutatói vannak, mint egy gyártóberendezésnek. Már önmagában egy fejlett CAD/CAM szoftver beszerzése is jó döntésnek bizonyult. Gyökeresen átalakult a gyártási kultúránk, és a magunk urai lettünk. Míg korábban a modellek feldolgozása vagy a szerszámgyártás kapcsán külső tervező és gyártó partnereket kellett bevonni, addig ma ezeket a feladatokat házon belül oldjuk meg. Valószínűleg nem kell magyarázni, hogy ez milyen kedvező hatást gyakorolt a reakcióidőnkre és a profitszintünkre, de nem csak ebben tapasztalható az előny. A tervezőirodák jó munkát végeztek, de a gyárthatóság szempontjait nem mindig vették figyelembe. Azzal, hogy már házon belül tervezünk, a tervekbe saját gyártási tapasztalatunk is beépül, méghozzá azonnal. Fontos eredmény az is, hogy képesek vagyunk reagálni a sürgős ajánlatkérésekre, amelyek kimeneteként a leendő vevők egyre gyakrabban fizikai alkatrészmintát kérnek. A saját tervezés révén a korábban 1-2 hónapos mintaszállítási időt 2-3 hétre csökkentettük, de volt rá példa, hogy a 3D modell beérkezését követően 1 hét múlva már kiküldhettük az alkatrészmintát. Mindebben meghatározó a TopSolid szerepe. A szoftver rendkívüli módon felgyorsította szerszámgyártási folyamatainkat. A szerszámtervezésnél nem szükséges váltogatni alkatrész és szerelési összeállítás között, nem kell azon gondolkodnunk, hogy például egy vágólap vagy kinyomó meddig önálló alkatrész. Azonnal meg tudjuk állapítani, hogy egy adott szerszám egy darabból nem, de kettőből már gyártható, és ez a szabadság, illetve gyorsaság mindennapi munkánk részévé vált. Képessé váltunk komplexebb termékek gyártására, és megbízóink számára kényelmesebb a velünk való együttműködés. Gyorsabban reagálunk, így például az eredeti modellhez képest egy olyan változatot mutathatunk be az ügyfélnek, amellyel költséget csökkenthet, de a műszaki megoldás stabil marad. Ez mindenkinek jó: a vevő árelőnyhöz jut, mi pedig megbízáshoz. Akármelyik prémium CAD/CAM rendszert vásároltuk volna meg, a számos hasznot hozó „műszaki forradalom” végbement volna cégünknél, de úgy érezzük, a TopSolidtól az átlagos szintnél is többet kaptunk – mutatott rá a szoftverhasználat előnyeire ifjabb Lincz István.

Forrás: CAD-CAM Solutions

További információ:

CAD-CAM Solutions Kft. honlapján.