Mazak újdonságok a 2015-ös EMO kiállításon

A SMOOTH CNC család két új tagja mellett 18 világpremier lesz látható a Mazak standjánál. Az összesen 22 gépet felvonultató standon élő megmunkálási bemutatók lesznek láthatók a rendezvény ideje alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=OJWTU6WkjAE

A Mazak a kiállításon It’s all about you mottója nevében olyan innovatív gépek és CNC technológiák bemutatására készül, melyeket ügyfeleik produktivitásának és hatékonyságának növelésére, sikerességének elősegítésére terveztek.

A vállalat standja 7 külön zónából áll majd: többfunkciós 5-tengelyes gépek, esztergálás, vertikális megmunkálás, horizontális megmunkálás, hibrid technológiák, valamint a SMOOTH Technológia. A Mazak stand legnagyobb látványossága pedig a 3D Színház lesz, ahol az érdeklődők háromdimenziós animált bemutatók során ismerhetik meg a SMOOTH technológiát.

A SMOOTH Technology zónában a SmoothX 5-tengelyes vezérlő lesz látható, a SmoothG-vel együtt, melyek kifejezetten szimultán mozgásvezérlésre fejlesztettek, maximum 4 tengelyig. Ide tartoznak a vertikális és horizontális megmunkáló központok, valamint a nagyteljesítményű esztergák a 2-tenelyestől egészen az MSY konfigurációs gépekig.

Szintén itt kerül majd sor a SmoothC bemutatására is, melyek kifejezetten belépő szintű gépekhez terveztek. A kialakításának köszönhető rendkívül könnyű kezelés, a klasszikus MAZATROL felület és a párbeszéd alapú programozás ötvöződik a SMOOTH technológia teljesítményével, így létrehozva egy egészen különleges megoldást a belépő szintű gépek vezérlésére. A Mazak standon összesen 18 SMOOTH technológiával felszerelt gép lesz látható.

INTEGREXi-400AM

INTEGREXi-400AM

Az kiállítás egyik kiemelkedő szereplője az új INTEGREX i-400AM lesz, ami additív megmunkálási funkciókkal is rendelkezik. A gép képes arra, hogy közel kész alkatrészeket állítson elő additív gyártási folyamatok során, mielőtt egy többfunkciós megmunkálás során a végleges finiselésen átesnek. Ez a technológia jelentősen csökkenti az utómunkálási, finiselési folyamatok szükségességét. Az INTEGREX i-400AM emellett teljes 5-tengelyes megmunkálási képességgel is rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy komplex geometriák is legyárthatók legyenek alapanyagok széles választékából, beleértve a rozsdamentes acélt, nikkel ötvözeteket és a rezet is. A gép SmoothX vezérlővel működik, amivel az additív és a szubtraktív folyamatok vezérlése is lehetséges.

Az 5-tengelyes gépek zónájában az egyik legfontosabb újdonság az új VARIAXIS i-1050T lesz, ami tökéletes kombinációja az 5-tengelyes megmunkálásnak és a teljes esztergálási lehetőségeknek. Ezekkel a tulajdonságokkal a gép lehetővé teszi, hogy kiemelkedő teljesítményt érhessünk el komplex alkatrészek gyártásakor.

Az i-1050T nagy munkaterülete, portálos kialakítása és teljes öntött szerkezete maximális stabilitást nyújt, ezzel garantálva a nagy pontosságot. Az akár 10.000-es fordulatszámra és 37kW (40% ED) leadására képes Taper 50 orsó, valamint az 500-as fordulatszámmal és 37kW-tal működő forgóasztal biztosítják a kimagasló teljesítményt. A VARIAXIS i-1050T szintén a SmoothX vezérlővel van felszerelve.

Az esztergálási technológiákat bemutató zónában látható lesz a QUICK TURN 250 MSY, egy nagyteljesítményű eszterga központ, ami az MSY konfigurációnak köszönhetően olyan lehetőségekkel rendelkezik, mint a marási folyamatok, az Y-tengely, vagy a második orsó. Ezeknek köszönhetően megmunkálási folyamatok széles körének elvégzésére képes. A gépet SmoothG vezérlővel látták el.

A QUCK TURN 250 MSY mellett találhatják majd a látogatók a QT COMPACT 300 MY-t, ami az új globális dizájn mellett kompaktságával és költséghatékonyságával hívja fel magára a figyelmet. A kompakt gépet olyan lehetőségekkel ruházták fel, mint az Y-tengely, vagy a marási megoldások, melyek a SmoothC vezérlő mellett növelik a sokoldalúságát és hatékonyságát.

Mazak Smooth vezérlőcsalád

Mazak Smooth vezérlőcsalád

Szintén az esztergálási megoldások között lesz látható a MEGA TURN 500M S, a vertikális esztergaközpont, ami nagyteljesítményű orsójának és kompaktságának köszönhetően rendkívüli hatékonyságra képes. A kiállításon egy SmoothC vezérlővel szerelik fel, így számos automatizálási megoldás alkalmazása válik lehetővé, többek között az automata szerszámcserélő, az automata ajtó vagy a berakodási folyamatokat végző FANUC robot.

A vertikális megmunkálási zónában is számos érdekes újdonságot találhatnak majd a látogatók, többek között a VTC-760C-t, ami a népszerű VTC 300C II széria legújabb generációját képviseli. Az új vázszerkezet és a görgős lineáris vezetékek kimagasló merevséget, teljesítményt és pontosságot biztosítanak. Az EMO 2015 kiállításon bemutatásra kerülő VTC 760C SmoothG vezérlővel lesz kiállítva.

A vertikális megmunkáló központok táborát erősíti a VTC 800/30 SLR is, ami nagyméretű forgóasztallal rendelkezik az akár 1,5 m átmérőjű munkadarabok 5-tengelyes megmunkálásához. A Siemens Sinumerik 840D sl vezérlővel ellátott gép azoknak a Mazak felhasználóknak is kiváló megoldás, akik eddig Siemens vezérléssel dolgoztak.

A horizontális megmunkálási zóna kiemelt terméke szintén világpremierként mutatkozik be a kiállításon. A HORIZONTAL CENTER 5000/50, a 10.000-es fordulatszámmal, 50-es orsókúppal rendelkező gép nagy teljesítményre képes. A gép különlegessége, hogy nagysebességű szerszámcserélővel szerelték fel, így 3,5 másodperces forgácstól forgácsig eltelt idővel dolgozhat, ami ideálissá teszi a sorozatgyártási feladatokra.

Marcus Burton, az európai csoport vezérigazgatója hozzátette“Az EMO 2015 lesz a Mazak eddigi legnagyobb CNC technológiát és gépeket felvonultató európai termékbemutatója. Az »It’s all about you« mottó értelmében, teljes mértékben a vásárlóinkra koncentrálunk mind a SMOOTH Technology CNC termékcsalád bővítésével, mind az új gépeinkkel, melyek garantáltan elősegítik, hogy a Mazak felhasználók jobbak, gyorsabbak és produktívabbak legyenek.”

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]