Hexagon Metrology TIGO SF automatizált mérésekhez

A TIGO SF koordináta mérőgép tulajdonságainak és az opcionálisan elérhető, műhelyben történő alkalmazást segítő lehetőségeknek köszönhetően akár a gyártósorban, vagy a gyártósor mellett alkalmazott mérőcellába is integrálható.

Az 500x580x500 mm-es mérési tartomány és a műhelyben való alkalmazást segítő tulajdonságai még nehéz körülmények között is hatékony mérések elvégzésére teszik képessé a TIGO SF mérőrendszert. A gép 3 oldalról nyitott szerkezete maximális hozzáférhetőséget biztosít, így ideális egy alkatrész mozgató robotkarral, vagy automata munkadarab felismerő rendszerrel történő alkalmazáshoz is. Az új opcionális I/O Kit teszi lehetővé, hogy a koordináta mérőgép közvetlen adatkapcsolatot létesítsen a PLC-kkel (programozható logikai vezérlő) és a gyártósorral. A mérési adatok ezután felhasználhatók a folyamatok fejlesztésére a PLM rendszerben.

Hexagon_Metrology_TIGO_SF_cikk

A TIGO SF robusztus szerkezete, valamint a szennyező anyagok és zajok elleni védelme, a hőkompenzációs és passzív rezgéscsillapító rendszere kimagasló pontosságot kölcsönöz a rendszernek, még a legnehezebb, műhelyi körülmények között is. A rendszer opcionálisan felszerelhető aktív rezgéscsillapítással is, melynek telepítésével akár megmunkálógépek közelében, vagy az alkatrész mozgató rendszerek mellet is alkalmazható. Az IP54 védelemmel ellátott gépállás szintén elérhető, emellett arra is lehetőség van, hogy a PC-t és más elektronikus eszközöket is hasonló védelemmel lássunk el, így a mérőgép akár közvetlenül a megmunkálási folyamatba integrálható. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenhet a méréshez szükséges idő, nőhet a gyártási teljesítmény. A teljes mértékben automatizált gyárakban a TIGO SF akár jelzőfényekkel is telepíthető, így a felhasználók könnyedén észlelhetik a koordináta mérőgép állapotának változásait.

A TIGO SF egy műhelyi körülmények között is bizonyítottan hatékony rendszer, ami tökéletes alapot biztosít egy automata megoldásnak,” mondta Anna Maria Izzi, a portálos koordináta mérőgépek termékmenedzsere. “Ezekkel a lehetőségekkel könnyebbé akartuk tenni a rendszerek kiépítését a koordináta mérőgépek körül. Meggyőződésünk, hogy a mérésekkel a gyártást kell támogatni, az automatizált rendszerekkel pedig gyorsan begyűjthetők, majd továbbíthatók az adatok, ami ideális környezetet teremt a hatékonyság, a minőség és a produktivitás növeléséhez.

Forrás:Hexagon Metrology

További információ

A Hexagon Metrology honlapján

Megosztás
[
    ]