Bemutatkoznak az új fejlesztésű EMCO gépek!

logo_emcoAz EMCO az EMO 2015 kiállítás alatt fogja bemutatni a legújabb Hyperturn 200 Powermill gépét, mely az első közös, kézzel fogható eredménye az EMCO MECOF marás és az EMCO esztergálás területén szerzett tapasztalatának. A Hyperturn 200 Powermill innovatív megoldásaival meggyőző eredményeket tud felmutatni, komplex munkadarabok teljes körű megmunkálását biztosítja.

A nagyközönség szintén az idei EMO kiállításon találkozhat először élőben az Umill 1800 típusú géppel. Az 5-tengelyes portálos kialakítású megmunkálóközpont egy nagyon kompakt és mégis nagy teljesítményű szerszámgép, mellyel akár 10 tonnás munkadarabok szimultán 5-tengelyes megmunkálást is el lehet végezni. A szerszámgépet elsősorban az autóipar, a szerszámgyártás, a repülőgépipar és az energetika igényeinek megfelelően tervezték.

Hyperturn 200 Powermill: precizitás és stabilitás

A nagy munkatér lehetővé teszi akár 1.000 mm átmérőjű alkatrészek esztergálását, akár 6.000 mm hosszon. A nagy teljesítményű főorsót nehéz megmunkálásokra tervezték, 6.410 Nm és 84 kW áll a gépkezelők rendelkezésére.

Hyperturn _200_powermill_cikkbeA Hyperturn 200 Powermill impozáns mozgó oszlopát box-in-box elrendezésben alakították ki, ahogyan az EMCO MECOF gépekben is, így az optimális merevséggel és stabilitással garantálható a munkadarabok elvárt pontossága. Az oszlopba integrált B-tengelyt nyomatékmotorral szerelik. A hegesztett acél szerkezetű keresztszán nagy csavarási és hajlítási merevséggel rendelkezik, mely elengedhetetlen az esztergálási és marási műveletek magas minőségéhez.

Ezzel a teljesítménnyel és munkatérméretekkel a szerszámgép nagyméretű, komplex munkadarabokat képes a tokmányba befogva megmunkálni, akár 1.500 kg-ig, a tokmány és a szegnyereg közé befogva pedig akár 6.000 kg tömegű munkadarabot is!

A Hyperturn 200 Powermill gépet általános gyártási feladatokra, valamint dedikáltan repülőgépipar, hajóipari, energetikai és különösen nagyméretű motorok tengely jellegű alkatrészeinek gyártására tervezték.

Umill 1800: 5-tengelyes szimultán megmunkálás egy beállásban

Az 1.800 x 2.150 x 1.250 mm tengely menti elmozdulásokkal és az újonnan kifejlesztett MECOF marófejjel az Umill komoly teljesítménnyel rendelkezik :a 45 kW-os (S1) marási teljesítmény 300 Nm-es nyomatékkal (S1), valamint 12.000 1/perc-es fordulatszámmal. Meggyőző stabilitási és merevségi eredményeket produkál dinamikus használat mellett is, a pontosságot folyamatosan biztosítva. FEM analízissel optimalizált U-alakú portálos kialakítás, hegesztett szerkezet, golyós orsók és lineáris görgős vezetékek gondoskodnak a precizitásról.

Umill_1800_cikkbeA kompakt méreteivel és a marási és esztergálási műveletek egy beállásban történő elvégzésével az Umill garantálja a tökéletes időkihasználást és a pontos alkatrész forgácsolást. A teljesen NC vezérelt forgó asztal még a legbonyolultabb megmunkálási feladatokkal is megbirkózik és akár 10 tonnás munkadarabokat is elbír.

Az automatikus szerszámcserélővel akár összesen 228 szerszám tárolását is meg lehet oldani. A megrendelők a jelenleg elérhető két legjobb vezérlés, a Heidenhain 640 HSCI és a Siemens 840D sl vezérlők közül választhatnak, melyek tartalmazzák az “Energy saving” energiatakarékos és a “Safety Integrated” biztonsági funkciókat.

Az EMCO az EMO alatt a 7-es csarnok F10 standján lesz megtalálható. Az EMCO standján élőben megtekinthető lesz a Hyperturn 200 Powermill, a Umill 1800, a Hyperturn 65 Powermill, az Emcoturn 65 Neu, az Emcomill 750, a Maxxmill 350 és a Concept Mill 260.

Forrás:EMCO

További információ:

Az EMCO hivatalos honlapján.

Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll & Strunz Kft.