3 új géppel bővül az ecoMill V széria

A DMG MORI bemutatja az ecoMILL V széria legújabb generációját, amely kategóriájában a legmagasabb, 6 μm-es pontosságra és 12.000-es fordulatszámra képes.

Az erőteljes belépő szintű gépek iránt érdeklődő felhasználók számára a DMG MORI ECOLINE termékcsaládjának tagjai mindig is az elsők között szerepeltek, és ezt a hagyományt az ecoMill V széria új generációja sem töri meg. Az új generációs széria tagjai, melyek 600, 800 és 1000 kg-os munkadarabok megmunkálására alkalmasak, az ecoMill 600 V, 800 V és 1100 V lesznek, 600, 800 és 1100 mm-es X-irányú úthosszal. Az új ecoMill V széria legfontosabb tulajdonságai között szerepel a megújult ECOLINE dizájn, melynek kifejlesztésekor a gépek ergonómiája és a megmunkálás minőségének stabilitása volt a fő szempont. A Siemens vezérléssel működő gép 19″-os DMG MORI multi-touch SLIMline vezérlő egységével működik, a következő lépés az innovatív és modern felhasználói felület felé.

DMG_MORI_ecoMill_600_VA 3 modell teljesítménye figyelemre méltó, már a standard verzióban is egy 12.000-es fordulatszámú és 119 Nm-es nyomatékú főorsót kapunk, ami rendkívül hatékony megmunkálást tesz lehetővé. A gyorsbeállási sebesség minden tengelyen 30 m/perc, a pozicionálási pontosság pedig 6 μm, ami a kategóriájában egyedülállóvá teszi ezt a szériát. Ezt a kimagasló pontosságot a szíjhajtás mellőzésének, valamint az X és Y tengelyen alkalmazott közvetlen összeköttetésnek köszönhetik az új gépek. A szerszámcserélési idő akár 1,3 másodpercre is csökkenthető, így nincs szükség a megmunkálási folyamat hosszabb megszakítására, ami rontaná a felhasználók produktivitását. Ezeknek az újításoknak köszönhetően a vágási sebesség összességében 25%-kal növekedett. Tovább fokozza a gépek stabilitását és megbízhatóságát az optimalizált szerkezet, a gép rugalmasságát pedig egy 30 szerszám befogadására képes szerszámtár biztosítja.

DMG_MORI_ecoMill_800_VMindhárom ecoMill V szériához tartozó, rendkívül kompakt gépek méretükhöz képest nagy munkaterülettel rendelkeznek. Y-irányban 560 mm-es úthosszal, az ecoMill 600 V esetében 600, a 800 V esetében 800, míg az ecoMill 1100 V esetében 1000 kg-os terhelhetőséggel dolgoznak. A rendelkezésre álló helynek megfelelően a felhasználó a gép hátsó, illetve baloldali részén elhelyezheti az opcionális forgácselvezető rendszert.

A DMG MORI az új generációban ötvözi az ECOLINE termékcsalád magas minőséggel kapcsolatos elvárásait a belépő szintű gépeinek forradalmian új dizájnjával. Ennek megfelelően az új széria minden tagja anodizált alumínium elemekkel rendelkezik, ami sokkal robusztusabb, emellett por bevonatolt fém burkolattal szerelték fel, hogy jobban ellenálljon az üzemi sérüléseknek, ezáltal tartósabbak és megbízhatóbbak lesznek a gépek.

DMG_MORI_ecoMill_1100_VA biztonsági üvegek kívülről is könnyen cserélhetők, egy opcionálisan felszerelhető ablak segítségével a szerszámtárhoz is könnyen hozzáférhet a gépkezelő, még megmunkálás közben is. Az új dizájn jobb hozzáférhetőséget biztosít a munkaasztalhoz, így a be- és kirakodási folyamatok ergonomikusabbak lehetnek. A nagyméretű ajtók mellett az asztal távolsága (313 mm) is jelentősen segíti ezeket a folyamatokat. Az új generáció kimagasló merevséget biztosító FEM optimalizált öntöttvas C-váza, valamint a nagyjából 1 tonnával megnövelt súlya mellett rendkívül kis helyigényű.

DMG_MORI_SLIMlineAz új gépek egy másik említésre méltó tulajdonsága a vezérlés. Az új DMG MORI Mulit-Touch SLIMline vezérlő (19″ / Operate 4.5 szoftver és Siemens vezérlő / 400 V) magas felbontásával és érintőképernyőjével rendkívül felhasználóbarát, ergonómiailag optimalizált. A megmunkálási folyamatok szimulációját akár előre is lefuttathatjuk 3D-ben, így az esetleges ütközések, hibák könnyedén kiküszöbölhetők. Az optimalizált vezérlő panel 45 fokban dönthető, intuitív használatot biztosít. Az ergonómiai optimalizálás elősegíti a vezérlési folyamatokat, a gép állapotának ellenőrzését, valamint a hatékony és biztonságos munkavégzést. A továbbfejlesztett és kiterjesztett programozási lehetőségekkel és 4 GB-os kapacitásával az új SLIMline vezérlő képviseli a DMG MORI vezérlési technológiáinak következő szintjét. Az ecoMill V széria új tagjai emellett elérhetők lesznek a DMG MORI SLIMline Panel (15″/ MAPPS VI szoftver és FANUC vezérlő) kivitellel is.

A széria új tagjainak legfontosabb tulajdonságai:

  • ÚJ ecoMill széria kimagasló pontossággal és vágási teljesítménnyel, 12.000 1/ perc-es fordulatszám
  • Új 3D vezélő technológia, DMG MORI Multi-Touch SLIMline Control
  • Opcionálisan elérhető DMG MORI SLIMline Panel
  • Kategóriájában a legnagyobb pontosságot produkálja – 6 μm

Forrás: DMG MORI

További információ

DMG MORI Hungary Kft. honlapja

A DMG  MORI Hungary Kft. kapcsolattartója:
Csizmadi László
Product Sales Manager

DMG MORI Hungary Kft.
Vegyész u. 17-25, B. Épület
HU-1116 Budapest

Tel.: +36 1 371 24 50
Fax: +36 1 371 24 51
Mobile: +36 30 894 5897
E-mail: laszlo.csizmadi@dmgmori.com