Világszerte elérhető a SOLIDWORKS kezdő vállalkozókat segítő programja

A Dassault Systèmes, a 3D-s tervező szoftverek és PLM megoldások fejlesztésének egyik meghatározó vállalata bejelentette legújabb, kezdő vállalkozókat segítő programját. A program célja, hogy az üzleti világba frissen belépő vállalkozások számára kedvező áron tegyék elérhetővé innovatív megoldásaikat. 

Egy frissen induló cég számára elengedhetetlen egy jó üzleti modell és egy jól megtervezett termék, ami a siker felé vezető út első lépése lehet. A SOLIDWORKS által biztosított hatékony tervezési megoldások világszerte több millió mérnök munkáját segítik nap mint nap. Ezen megoldásokat teszi most a Dassault Systèmes elérhetővé az olyan cégek számára is, akiknek egy komolyabb rendszer megvásárlására még nincs lehetőségük.

SW_Entrepreneurs_sliderA Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformjára épülő SOLIDWORKS alkalmazások intuitív élményeket biztosítanak a terméktervezési, szimulációs, publikálási, adatkezelési és a környezeti hatások értékelési folyamatai során. Használatukkal sikeresen csökkenthető az adott termék gyártásához szükséges idő, emellett a tervezés felgyorsításával jelentős összegeket spórolhatunk meg.

A programnak köszönhetően a kezdő vállalatok, és az őket segítő üzleti inkubátorházak a SOLIDWORKS használatával most hozzáférnek a teljes 3D-s tervezési szoftvercsomaghoz, ami lehetővé teszi számukra, hogy rendkívül gyorsan fejlődjenek. Az innovatív alkalmazásoknak köszönhetően egy-egy termék sokkal gyorsabban juthat el a piacra, emellett a cégen belüli, az ügyfelekkel és beszállítókkal való kommunikáció is leegyszerűsödik a több millió felhasználóból álló globális hálózatnak köszönhetően. Ezek a megoldások segítették például a MakerBot és GRIT sikereit is.

A Maker Movement célja, hogy segítsenek az egyéni ötletekből minél hamarabb innovatív, kis méretű vállalkozásokat létrehozni,” mondta Gian Paolo Bassi, a Dassault Systèmes SOLIDWORKS ágának vezérigazgatója. “Az ilyen kezdő vállalkozások következő generációjának szüksége van a megfelelő üzleti és termék modellekre, valamint fejlődést segítő eszközökre, hogy megfelelően gyarapodhassanak. A SOLIDWORKS friss vállalkozások számára hirdetett programja azt a törekvést tükrözi, miszerint a mérnököket segíteni kell abban, hogy megvalósíthassák innovációs és termék koncepcióikat. Mindehhez teljes körű SOLIDWORKS hozzáférést biztosítunk, hogy megkönnyítsük a tervezési és gyártási folyamatokat.

A Dassault Systèmes már számos startup és inkubátor cég számára tette elérhetővé megoldásait Észak Amerikában. Ilyenek például a MassChallenge, Diagnostics for All, a Super Pedestrian vagy a Design that Matters, a GoldieBlox, a Nomiku, Greentown Labs és a Roominate. Az így lehetőséget kapott vállalkozások termékei között számos kiemelkedő találmány szerepel, például egy kis méretű olcsó, hordozható eszköz, amivel ebola tesztet végezhetünk, az elektromos motorbicikli, a kite hajtású óceánjáró hajók, az ujjbegy érzékelési funkcióit helyettesítő implantátum, vagy akár az újszülötteknél alkalmazható phototerápiás berendezés is. A programnak köszönhetően a szoftver világszerte elérhető lesz a friss vállaklozások számára.

A programhoz való csatlakozáshoz egy 200 dolláros összeg befizetésére van szükség, melynek 90%-át a ruandai gimnáziumok lány tanulóit segítő alapítványhoz juttatják el.

A SOLIDWORKS szoftver licenc mellett a program közös marketing lehetőségeket is nyújt.

Forrás: Dassault Systèmes

További információ

A SOLIDWORKS honlapján.

A SOLIDWORKS hazai forgalmazója, az EuroSolid honlapján.

Megosztás
[
    ]