Variaxis i500 5-tengelyes megmunkáló központ a Mazak standján

A számos újdonságot felvonultató Mazak standjánál készített interjúban Dr. Feminger Gábor, a Yamazaki Mazak Hungary ügyvezető igazgatója mutatta be a Variaxis i500-as gépet.

A termékpalettán megtalálható legkisebb szimultán 5-tengelyes megmunkálásra képes vertikális megmunkáló központ komplex felületek kialakítására, kis méretű munkadarabok pontos megmunkálására alkalmas. A DONE IN ONE® koncepció elveit követve egyetlen beállással minden olyan folyamatot elvégezhetünk vele, ami az alkatrész kialakításához szükséges.

A termékcsalád folyamatos ergonómiai fejlesztéseken esik át, így az 5. generációs gép kényelmesen kezelhető, sokoldalú megoldást nyújt a komplex megmunkálási feladatokra. A kiállításon a gépet egy palettás verzióban láthattunk, azonban elérhető kétpalettás palettacserélővel és illeszthető a Mazak rugalmas palettázórendszerébe is.

A függőleges főorsó elrendezés, valamint az A és C tengelyek bölcsőrendszer kialakítása lehetővé teszi a bonyolult mozgásokat, kifinomult megmunkálási manővereket, így a gép minden olyan alkalmazási területre megfelelő megoldást jelent, ahol szigorú pontossági követelményekkel kell szembe nézni.

A Variaxis i500 technikai adatai:

Munkadarab maximális átmérője 500 mm
Munkadarab maximális magassága 400 mm
X irányú löket 350 mm
Y irányú löket 550 mm
Z irányú löket 510 mm
A-tengely mozgástartománya -120°-tól +30°-ig
C-tengely mozgástartománya ±360°
Főorsó sebessége 12000 1/perc
gyorsbeállási sebesség X/Y/Z 60000/60000/56000

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.